Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Αντιμέτωπη ξανά με το ενδεχόμενο μιας μόνο βάρδιας για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκεται η Ροδόπη

 

Ξανά αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της μονής βάρδιας για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ  βρίσκεται η Ροδόπη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θράκης, Σταύρος Καμπουραντώνης, δήλωσε πως αυτές τις μέρες πρόκειται να έλθουν οι δύο από τους τέσσερις διασώστες, από τις τελευταίες προσλήψεις. Ζητούν οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ να παραχωρηθεί στο δήμο Κομοτηναίων, ένα κτίσμα που ανήκει στην Περιφέρεια και παλιά στεγάζονταν  το ΕΚΑΒ, προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος, ως καταλύματα για τους δύο διασώστες του ΕΚΑΒ. Προέκυψε δε και ένα πρόβλημα με το ποιος θα πληρώνει το ρεύμα για τα δύο αυτά δωμάτια.

«Αν δεν ενταχθούν τα δύο άτομα στο δυναμικό του ΕΚΑΒ, η Ροδόπη με πληθυσμό 120.000 κατοίκους με ορεινό όγκο, πεδινή πλευρά και θάλασσα, θα μείνει στο εξής με μια βάρδια 12ωρης διάρκειας και 24ωρης», τόνισε ο κ. Καμπουραντώνης.

Επι πλέον πρόσθεσε, πως εδώ και καιρό λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς τα πληρώματα θα πρέπει να είναι 24-12+12 για τις βάρδιες- και αυτοί είναι 22, ενώ τα τελευταία χρόνια φεύγουν συνεχώς διασώστες για συνταξιοδότηση, χωρίς να υπάρχει αναπλήρωση.

«Η λύση που προτείνουμε και την οποία δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς, επισκεπτόμενοι αρχικώς τον Δήμαρχο Κομοτηναίων, Ιωάννη Γκαράνη, τον Αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Τσαλικίδη και προσπαθούμε να κλείσουμε ραντεβού με την γραμματεία  του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου τους τελευταίους δύο μήνες και να του θέσουμε το ζήτημα. Αν προχωρήσει η λύση που προτείνουμε, θα είναι μια πανελλαδική πρωτοτυπία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα με την έλλειψη προσωπικού. ΕΠι πλέον θα είναι και πιο οικονομική, από το να αναγκάζεται η Αυτοδιοίκηση να καλύπτει το τεράστιο κόστος πληρώνοντας Ξενοδοχεία και ενοικιαστήρια», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Καμπουραντώνης.

kavala247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου