Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Δήμο και το ΕΚΑΒ Πρέβεζας

Με κεντρικό σύνθημα “Η γνώση σώζει ζωές” πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης Πρέβεζας σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Δήμο και το ΕΚΑΒ Πρέβεζας.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν δημοτικοί υπάλληλοι καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και αθλητικών σωματείων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις πρώτες βοήθειες και την Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κουμπής, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος για τον εξοπλισμό όλων των αθλητικών και γενικά των δημοτικών χώρων με σύγχρονους απινιδωτές.

Τη σπουδαιότητα της εκμάθησης πρώτων βοηθειών υπογράμμισε ο διοικητής της Περιφέρειας ΕΚΑΒ Ηπείρου Μιχάλης Τσοβίλης, τονίζοντας τη συμβολή του Δήμου στο έργο του ΕΚΑΒ, ενώ για την αναγκαιότητα της εκμάθησης πρώτων βοηθειών αναφέρθηκε και ο γνωστός προπονητής Κυριάκος Παναγιωτίδης.

Από τους διασώστες του ΕΚΑΒ ακολούθησε τόσο θεωρητική όσο και πρακτική παρουσίαση των βασικών αρχών των πρώτων βοηθειών σε περίπτωση πνιγμού, ανακοπής, λιποθυμίας κλπ όπου συμμετείχαν και οι συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών στις Α΄ Βοήθειες–ΚΑΡΠΑ αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης, η οποία μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή και αφορά όλους μας, ανεξαρτήτως ηλικίας κι απασχόλησης, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε δύσκολες και αιφνιδιαστικές καταστάσεις, που αφορούν στην προστασία ενός συνανθρώπου μας σε περίπτωση πνιγμού από ένα ξένο σώμα-τροφή, ένα χτύπημα από πέσιμο (αιμορραγία, ρινορραγία, καρδιολογικό επεισόδιο), ώστε άμεσα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ασθενούς, μέχρι να διακομιστεί σε νοσοκομείο ή να καταφθάσει ειδικός επαγγελματίας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου