Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Μπάμπης Τσιμπλέκας προϊστάμενος ΕΚΑΒ Ρόδου: "Κάνουμε απλά το καθήκον μας- Σώζουμε ζωές"

 

Με μια ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό το Facebook ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Ρόδου και επικεφαλής των αεροδιακομιδών στην περιοχή μας κος Μπάμπης Τσιμπλέκας, περιγράφει με τον δικό του τρόπο το πώς λειτούργησε το βράδυ της Ανάστασης στα νησιά μας το σύστημα υγείας, αμέσως μετά τον τραυματισμό του μικρού παιδιού στο νησί της Σύμης:

«Τώρα που ξέρουμε ότι το παιδί από τη Σύμη είναι καλά, θα ήθελα να μοιραστώ τα εξής: Σε ένα μικρό νησί στα Δωδεκάνησα ένα έκτακτο και δύσκολο περιστατικό αντιμετωπίστηκε γρήγορα και οργανωμένα. Σάββατο βράδυ - το βράδυ της Ανάστασης- όλοι ήταν παρόντες.

Οι διασώστες εμφανίστηκαν σε μερικά λεπτά, η αστυνομία παρούσα για να βοηθήσει το αυτοκίνητο να φτάσει γρήγορα στο ΠΠΙ ΣΥΜΗΣ . Οι γιατροί εκεί, με όποια μέσα διαθέτουν, βρίσκονταν συνεχώς πάνω από το παιδί για ο,τι χρειαζόταν, και οι άνθρωποι με το Super Puma και όσοι μετέχουν στις αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ πιστοί στο καθήκον τους χωρίς να υπολογίζουν μέρες κ ώρες!

Και όλα αυτά σε ένα μικρό νησί του οποίου οι κάτοικοι δεν αφήνουν το θέμα αυτό στην τύχη και με ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει πολλές ελλείψεις αλλά ταυτόχρονα πολλές δυνατότητες. Το κρατάνε όρθιο η αγάπη των λειτουργών του, η πίστη σε αυτό που κάνουν, ο όρκος τους να υπηρετούν τον άνθρωπο και η διάθεσή τους να «θυσιάζουν» χρόνο και κόπο αδιαμαρτύρητα. Και κάπως έτσι, παρά τα συχνά αρνητικά σχόλια, τις δυσκολίες και τα εμπόδια σώζονται ζωές.»

rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου