Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Εμπαιγμός με το Ανθυγιεινό!!! Τρείς μήνες και ακόμα να εκδοθεί η ΚΥΑ!!!

 

Στις 13/2/2023, οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας ανακοίνωσαν με Δελτίο Τύπου την αναθεώρηση της υπάρχουσας ΚΥΑ για το Ανθυγιεινό. 

Με βάση τα όσα ανέφερε ο κ. Πλεύρης με δηλώσεις, θα υπήρξε σχετική αύξηση ποσού σε ειδικότητες, κάποιες δεν θα είχαν μεταβολές ενώ θα έμπαιναν νέες ειδικότητες στη χορήγηση του, αναδρομικά από 1/1/2023. 

Μάλιστα ήταν τέτοια η «χαρά τους» που δεν ντράπηκαν να μιλήσουν για αυξήσεις έως 2400€, ξεχνώντας ότι ήδη η Α' κατηγορία έπαιρνε ήδη 1800€

Μάλιστα, η αντίστοιχη ΚΥΑ για το Ανθυγιεινό, που αφορούσε τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες εκδόθηκε την επόμενη μέρα, στις 14/2/2023 και έχουν ήδη πληρωθεί.

Από τότε, οι μέχρι τότε λαλίστατοι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών, έχουν εξαφανιστεί και αναζητείται η ΚΥΑ μεταξύ Υπουργείων και Εθνικού Τυπογραφείου.

Έφτασε μάλιστα, ο κ. Πλεύρης, χωρίς να ντρέπεται, να «διαφημίζει» στα social media ότι έχει ήδη δοθεί η «αύξηση» του Ανθυγιεινού, υλοποιώντας η Κυβέρνηση τα όσα είχε υποσχεθεί για τους Υγειονομικούς.

Από τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί η Κυβέρνηση με τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις σχετικά με την έκδοση της ΚΥΑ, ήρθε να τη βγάλει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και η πλειοψηφία της (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ).

Αντί να καταγγείλουν τις καθυστερήσεις και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης που μια ΚΥΑ σέρνεται εδώ και 3 μήνες χωρίς να εκδίδεται και να διεκδικήσουν με κινητοποιήσεις την άμεση έκδοσή της, τι έκαναν οι «πρόθυμοι» βαστάζοι της πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ);

Ανέλαβαν να «καλύψουν» τη Κυβέρνηση της ΝΔ και λειτουργώντας σαν Γραφείο Τύπου του κ. Πλεύρη, με δηλώσεις τους ανακοίνωσαν οι ίδιοι (και όχι το Υπουργείο που μέχρι σήμερα σιωπά) την έκδοση της ΚΥΑ. 

Και μάλιστα, διακινούν το σχετικό ΚΑΔ για να παρακολουθούν «ζωντανά» οι Υγειονομικοί τη πορεία έκδοσης της (επηρεασμένοι προφανώς από τα πρωϊνάδικα που έχουν μόνιμο στασίδι).

Και ενώ έχουν περάσει 12 ημέρες από τη σχετική ανάρτηση, ακόμα η ΚΥΑ δεν έχει εκδοθεί.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στο σχετικό site του Εθνικού Τυπογραφείου «Έγγραφο: Δ21101/07.04.2023 Αρ. πρωτ.: οικ. 2/35134/ΔΕΠ Θέμα: ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Τεύχος : B. Σε στάδιο επεξεργασίας Δοκιμίου»

Και προφανώς πάμε για Ιούνιο όποιας χορήγησης, μια και η μισθοδοσία του Μάιου ήδη έχει εκδοθεί.

Προφανώς και η μη έκδοση της μετά από 3 μήνες είναι μια πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης, με προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες «ομηρείας» και με έντονο προεκλογικό χρώμα. 

Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) με τους «πρόθυμους» και τους βαστάζους για άλλη μια φορά, στάθηκε δίπλα στη Κυβέρνηση της ΝΔ, άξιος συνεργάτης της. 

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου