Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Δρομολόγιο τρόμου με το ΕΚΑΒ ενώ μετέφερε βρέφος - Διαλύθηκε το λάστιχο

 

Την πραγματικότητα της υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας βίωσε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν το λάστιχο του οχήματος έγινε «αγνώριστο», τη στιγμή μάλιστα που μετέφερε βρέφος από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός του ασθενοφόρου ένιωσε το τιμόνι να τρέμει, ενώ κινούταν στο οδόστρωμα με αυξημένη ταχύτητα καθώς μετέφερε επείγον περιστατικό με βρέφος.

Τότε κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά. Ελέγχοντας το λάστιχο του οχήματος συνειδητοποίησε πως η γόμα του είχε στην κυριολεξία ξεκολλήσει! Ο οδηγός τότε ακινητοποίησε το όχημα στην άκρη του δρόμου, το οποίο δεν ήταν σε κατάσταση να συνεχίσει την αποστολή του.

Ασθενοφόρο λάστιχο Κρήτη
Λάστιχο Κρήτη

Ήταν εκείνη η στιγμή που το βρέφος και οι γιατροί που το συνόδευαν αναγκάστηκαν να μπουν σε άλλο ασθενοφόρο που έσπευσε στο σημείο, προκειμένου να παραδωθεί με ασφάλεια η θερμοκοιτίδα σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, δεδομένο που μαρτυρά την αέναη κατάσταση κινδύνου που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, αλλά και οι ασθενείς.

Οι οδηγοί του ΕΚΑΒ έχουν πολλάκις μιλήσει για «λάστιχα της κακιάς ώρας», τα οποία δεν αντέχουν στο χρόνο αν και πληρούν τις προϋποθέσεις στην προμήθειά τους.

Περιγράφεται μια κατάσταση απελπιστική και συνεχιζόμενη με τα προβλήματα να είναι γνωστά, αφού οι ίδιοι οι τραυματιοφορείς ζητούν καλύτερα αναλώσιμα και ανταλλακτικά για τα ΕΚΑΒ. Πρόκειται για οχήματα που κινούνται διαρκώς και με γρήγορη ταχύτητα κάτω από ποικίλες καιρικές συνθήκες, διανύοντας χιλιάδες χιλιομέτρων.

Η κατάσταση της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ με ευθύνης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βάζει σε κίνδυνο εργαζόμενους και ασθενείς. Ανυποχώρητη η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται αναβαθμισμένη δημόσια υγεία, τη στιγμή που ο καθένας μπορεί να δει τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης που μεθοδεύει από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησής της.

avgi.gr

1 σχόλιο:

  1. επείγον πρέπει να αλλάξουν οι τεχνικές προδιαγραφές για τα λάστιχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή