Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Ο Μητσοτάκης υπόσχεται 10.000 προσλήψεις στην Υγεία, όταν 4 χρόνια δεν έκανε ΟΥΤΕ ΜΙΑ

 

Πόσο ΨΕΥΤΗΣ και ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ μπορεί να είναι

Ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία, όπου κυρίαρχη θέση έχει η δέσμευση για «αύξηση κατά 10.000 του προσωπικού στο Σύστημα Υγείας».

Πέρα από τις υποσχέσεις, που δεν κοστίζουν και τίποτα, τι έκανε ο ίδιος και η Κυβέρνηση της ΝΔ τα 4 χρόνια που κυβέρνησε για την ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό την Υγεία;

Βρήκε, τον Ιούλιο του 2019, σε εξέλιξη την 2Κ/2019 με 1.116 θέσεις ενώ είχαν εγκριθεί και 1.209 θέσεις από τον Μάιο του 2019, από την απερχόμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Και πως προχώρησε η Κυβέρνηση της ΝΔ για να ενισχύσει το ΕΣΥ;

Προκήρυξε τις 1.209 θέσεις 15 μήνες μετά (6Κ/2020) ενώ η δέσμευση στη ΔΕΘ το 2020, του κ. Μητσοτάκη για 4.000 Νοσηλευτές, έγινε προκήρυξη 2 χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2022, και μέχρι σήμερα είναι στην επεξεργασία. 

Ενώ η δέσμευση για 900 θέσεις λοιπού προσωπικού, από τον Μάιο του 2021, παρά τη κατανομή και τις υποσχέσεις από τον Γενάρη του 2023, ότι «θα εκδοθεί ΑΜΕΣΑ» όπως φαίνεται την έφαγε η μαρμάγκα των εκλογών και το «Επιτελικό Κράτος» των Αρίστων της ΝΔ.

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, ολοκληρώνουν 4 χρόνια διακυβέρνησης, χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ Πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού (πλην Ιατρών) με εγκεκριμένη δική της Προκήρυξη.

Και όχι μόνο δεν έχουν πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ μόνιμο μέσα στη Πανδημία, αποδεικνύοντας πόσο ΨΕΥΤΙΚΑ και ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ήταν τα «χειροκροτήματα» και οι «υποσχέσεις» για τους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» αλλά αφήνουν το Σύστημα με -6.853 (Φεβρουάριος 2023) λιγότερους μόνιμους υπαλλήλους, από όσους παρέλαβε τον Ιούνιο του 2019, όπως δείχνει το https://www.apografi.gov.gr/.

Είναι προφανές και αυτές οι «υποσχέσεις» του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ θα μείνουν ανεκπλήρωτες, όπως και οι προηγούμενες, αφού τα σχέδια της Κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση του ΕΣΥ, η υποστελέχωση, η μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και η επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων. 

Τα λένε εξάλλου «φόρα παρτίδα» προεκλογικά σε δηλώσεις τους και οι ίδιοι, για το τι μας περιμένει, Υγειονομικούς και Κοινωνία.

Οφείλουμε λοιπόν, εμείς οι εργαζόμενοι Υγειονομικοί, μαζί με τους πολίτες και την Κοινωνία, που οραματιζόμαστε, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ένα Νέο Ισχυρό Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας στις 21 Μάη να δώσουμε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΥΠΟΣΧΕΣΗ.

Κυριάκο Μητσοτάκη και ΝΔ 

GO HOME

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου