Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Ακόμα κωφεύουν στις αγωνιώδεις εκκλήσεις του ΕΚΑΒ – Μισή ώρα αβοήθητη τραυματισμένη ποδηλάτισσα στην Αλεξάνδρεια

 

Μόλις δυο μήνες μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την αγωνία που εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Βέροιας, ανήμερα της Μ. Παρασκευής, φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο τα κενά που υπάρχουν στην εξαιρετικά ευαίσθητη και κρίσιμη υπηρεσία υγείας.

Το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής στην οδό Βετσοπούλου, στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, διερχόμενη ποδηλάτισσα έχασε την ισορροπία της κι έπεσε στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός αυτοκινήτου δίπλα από το οποίο περνούσε εκείνη τη στιγμή, άνοιξε την πόρτα, με συνέπεια να την παρεμποδίσει και να την αιφνιδιάσει.

Όμως μετά τον αιφνιδιασμό της ποδηλάτισσας, αποκαλύφθηκε ένας άλλος «αιφνιδιασμός», αυτός της υπηρεσίας που επιλαμβάνεται των έκτακτων περιστατικών υγείας.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε, έσπευσε στο σημείο ξεκινώντας από τη …. Βέροια, καθώς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ της Αλεξάνδρειας εκείνη την ώρα μετέφερε περιστατικό από την Αλεξάνδρεια προς Βέροια!

Το ασθενοφόρο που ξεκίνησε από την Βέροια έφτασε σε εύλογο χρόνο στο σημείο με την τραυματία να βρίσκεται στο οδόστρωμα περιμένοντας περί τη μισή ώρα!!!

Από τα πραγματικά γεγονότα προκύπτει ότι χρειάστηκαν μόλις δύο περιστατικά ταυτόχρονα για να φανεί με τον πιο οδυνηρό τρόπο η οριακή λειτουργία στην οποία έχει περιέλθει το ΕΚΑΒ!!! Εάν εκείνη τη ώρα, σε μια ημέρα αιχμής, συνέβαινε κάτι άλλο, το περιστατικό αυτό θα ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση της υπηρεσίας και τους κινδύνους που εγκυμονεί!

Ένα μήνα νωρίτερα από τη διοίκηση των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κατατέθηκε αναφορά στην εισαγγελία Βέροιας με την οποία επισήμαναν τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και τα κενά που υπάρχουν στις βάρδιες και στο προσωπικό!

verianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου