Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Τροχαία και ΕΚΑΒ μοίρασαν φυλλάδια και συμβουλές εν όψει του Πάσχα

Η τροχαία Χανίων μαζί με διασώστες του ΕΚΑΒ μοιράσουν φυλλάδια και συμβουλές σε οδηγούς για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων εν όψει των εορτών.

Σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων ξεχύθηκαν αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας Χανίων μαζί με διασώστες του ΕΚΑΒ για να διαδώσουν το σημαντικό μήνυμα των εορτών «φέτος ας τσουγκρίσουμε στο σπίτι όχι στο δρόμο».

Οι αστυνομικοί μαζί με τους διασώστες μοίρασαν φυλλάδια και συμβουλές στους διερχόμενους οδηγούς με στόχο να απετραπούν όσο το δυνατόν περισσότερα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Κρήτης την φετινή εορταστική περίοδο.

Σε δηλώσεις της η διοικήτρια του τμήματος Τροχαίας Χανίων Μαρία Κίτσιου τόνισε ότι «αυτές τις μέρες των εορτών η τροχαία θα βρίσκεται επι ποδός για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε τόσο την κίνηση των πολιτών μέσα στην πόλη αλλά και για να αποφύγουμε τροχαία ατυχήματα. Πρώτος στόχος μας είναι το αλκοόλ και η κατανάλωση του. Συνιστούμε στους πολίτες να μην πιουν και να οδηγήσουν. Να διορίσουν κάποιον στην παρέα τους που δεν θα καταναλώσει αλκοόλ και να οδηγεί εκείνος.

Αναφορικά με την κυκλοφορία μέσα στην πόλη είναι διπλός ο στόχος μέσα στην πόλη γιατί εκτελούνται έργα και υπάρχουν αρκετές δυσκολίες. Να αποφύγουμε τις σταθμεύσεις έξω από καταράστηκα τα που δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία μέσα στην πόλη καθώς και τις διπλές σειρές. Καλούμε την ενσυναίσθηση των πολιτών σε κάθε κατεύθυνση».

Από πλευράς του ο γιατρός Κωνσταντίνος Ράμμος γιατρός του ΕΚΑΒ στον τομέα Χανίων τόνισε ότι « οι οδηγοί θα πρέπει να φοράνε κράνος και ζώνη και να μην καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. Αν θέλουμε να ξαναδούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα να τηρούμε τον ΚΟΚ. Είναι λυπηρό σε αυτό το νησί να θεωρούμε λεβεντιά το να πίνεις κούπες. Λεβεντιά είναι να πας κάπου να πιεις το ποτάκι σου και να γυρίσεις σώος και αβλαβής. Επίσης να μην αφήσεις τον φίλο σου να οδηγήσει πιωμένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου