Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Νέο γαλάζιο όργιο με τους διορισμούς διοικητών

 

Γαλάζιο πάρτι διορισμών διοικητών στα νοσοκομεία παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, πλέον η κυβέρνηση έχει περάσει σε μια νέα μέθοδο, αυτή των προσωρινών διοικητών, οι οποίοι δεν έχουν αξιολογηθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης αλλά μόνο από το υπουργείο Υγείας και τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Τελευταία περίπτωση ήταν αυτή στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Με απόφαση Πλεύρη - Γκάγκα διορίστηκε ως «προσωρινή διοικήτρια» η Μαίρη Κουτσιούμπα, πτυχιούχος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, «με πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας και περισσότερα από πέντε (5) χρόνια εργασιακής εμπειρίας». Ερωτήματα δημιουργεί αφενός η απόσταση που έχει το επάγγελμά της από τον χώρο της υγείας, αφετέρου το γεγονός ότι ο σύζυγος της Μ. Κουτσιούμπα είναι αποσπασμένος στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη!

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι ακόμα μία που απασχολεί το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Το 2019 η κυβέρνηση είχε διορίσει τον 80χρονο Κωνσταντίνο Πατέρα, στον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί τη θέση διοικητή σε αντάλλαγμα ψήφων που θα έφερνε στη Ν.Δ. Μετά τις αντιδράσεις καρατομήθηκε.

Βέβαια, η τοποθέτηση ενός ανθρώπου που δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο της Υγείας δεν αποτελεί εξαίρεση, είναι ο κανόνας της κυβερνητικής τακτικής.

Μια δικηγόρος για το νοσοκομείο Κύμης

Την Τρίτη 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης, Ιωάννας Δαριβέρη. Η Ι. Δαριβέρη είναι  δικηγόρος 33 ετών και μια γρήγορη ματιά στο βιογραφικό της αποδεικνύει ότι δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως που να σχετίζεται με το αντικείμενο. Μάλιστα, εργαζόμενοι του νοσοκομείου και γνώστες των καταστάσεων μεταφέρουν στην ΑΥΓΗ ότι είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον Σίμο Κεδίκογλου, βουλευτή της περιοχής!

Επίσης, πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ αναφέρουν ότι ο Τομέας Υγείας της Ν.Δ. βρίσκεται στα κάγκελα με τον Θάνο Πλεύρη και τη Μίνα Γκάγκα. Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το γεγονός ότι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την Υγεία τοποθετούνται ως διοικητές, εν μέσω μάλιστα πανδημίας.

Πάντως, ανεξάρτητα από τις υγειονομικές συνθήκες που διανύουμε, πριν τις εκλογές είχε γίνει σαφές προς τα μέλη του κόμματος ότι θα τοποθετηθούν στελέχη που είναι σχετικά. Ωστόσο, αυτή η υπόσχεση -αν λάβουμε υπόψη τα όσα είχε πει ο Κωνσταντίνος Πατέρας- περιορίστηκε μόνο στη βάση της Ν.Δ., καθώς ο Κ. Μητσοτάκης έταζε θέσεις με το τσουβάλι προεκλογικά. Τέλος, σημαντικό παράγοντα των αντιδράσεων αποτελεί η… όρεξη των γαλάζιων στελεχών, που βλέπουν άλλους να τους ξεπερνούν στην κούρσα των διορισμών.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου