Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Ο Υπουργός Υγείας την 25η Μαρτίου λέει ψέματα στην κοινωνία για τις προσλήψεις 4000 νοσηλευτών

 

Με δηλώσεις του στο περιθώριο των εορτασμών για την 25ηΜαρτίου ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, πρώην βουλευτής του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, ανέφερε “θέλουμε να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις προσλήψεις που θα γίνουν, θα βγει τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη των 4000 νοσηλευτών διότι ακριβώς θέλουμε πολύ γρήγορα και με διαδικασίες και συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα να μειωθούν οι λίστες των χειρουργείων, να έρθουν τα νοσοκομεία στην προτέρα κατάσταση και να μαστε έτοιμοι βέβαια γιατί και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το ECDC μας προειδοποιούν ότι από το Σεπτέμβριο ενδεχομένως να υπάρξει κλιμάκωση άρα αυτό το χρόνο το θέλουμε για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι“.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο παρακάτω video μετά το λεπτό 1.40:

Ουσιαστικά, ο υπουργός υγείας συνέδεσε την επικείμενη έκδοση της προκήρυξης για 4000 νοσηλευτές με την προετοιμασία του ΕΣΥ για ενδεχόμενο 5ο κύμα της πανδημίας από το Σεπτέμβριο. Τις δηλώσεις του υπουργού για το θέμα αμέσως αναπαρήγαγαν δεκάδες ιστοσελίδες και μέσα ενημέρωσης.

Ο Υπουργός Υγείας την 25η Μαρτίου λέει ψέματα στην κοινωνία για προσλήψεις 4000 νοσηλευτών γιατί ακόμα και αν εκδοθεί αύριο η προκήρυξη για τους 4000 νοσηλευτές δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ουτε μία πρόληψη από αυτή την προκήρυξη στα Νοσοκομεία μέχρι το Σεπτέμβριο του 2022, αλλά ούτε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2024! Η προκήρυξη 6Κ/2020 με 1209 θέσεις για τα Νοσοκομεία ,  εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2020 και ενάμισι χρόνο μετά δεν έχουν εκδοθεί τα τελικά αποτελέσματα και δεν έχει γίνει ουτε μία πρόσληψη από αυτή την προκήρυξη. Ακόμα και αν βγουν άμεσα τα τελικά αποτελέσματα, πάλι χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι έξι μήνες για να γίνουν προσλήψεις από την 6Κ/2020.

Ο Υπουργός Υγείας γνωρίζει ότι η προκήρυξη των 4000 νοσηλευτών όποτε και να βγει δεν πρόκειται να ενισχύσει τα Νοσοκομεία με προσωπικό άμεσα, ούτε καν μέσα στο 2022, αλλά λέει συνειδητά ψέματα στην κοινωνία για να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την υποστελέχωση των Νοσοκομείων λόγω του παγώματος των προσλήψεων μόνιμων και συμβασιούχων και λόγω των συνεχιζόμενων αναστολών εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων στην υγεία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι την προκήρυξη για 4000 θέσεις νοσηλευτών την ανήγγειλε πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2020 (δείτε σχετικά ΕΔΩ)

Από τότε τόσο ο πρώην υπουργός υγείας, όσο και ο νυν την έχουν εξαγγείλει δεκάδες φορές, αλλά το ίδιο έχει κάνει ξανά ο Πρωθυπουργός, χωρίς η προκήρυξη να βγαίνει, και χωρίς να έχει βγει καμία άλλη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων πλην ιατρών.

Είναι εντυπωσιακό ότι εν μέσω πανδημίας πέρασε όλο το 2021 και η κυβέρνηση δεν προκήρυξε ούτε μία μόνιμη θέση για την υγεία (νοσηλευτών, διοικητικών τεχνικού και υποστηρικτικού προσωπικού). Αντίστοιχα, από το Μάιο του 2021 έχουν παγώσει και οι προσλήψεις συμβασιούχων 12μηνης και 24μην θητείας.

Είναι πάντως εντυπωσιακό το θράσος του υπουργού υγείας που ανήμερα της 25ης Μαρτίου λέει ψέματα και κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία για ένα τόσο σημαντικό θέμα που είναι η ανάγκη ενίσχυσης των δημοσίων νοσοκομείων με προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου