Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Το ΕΚΑΒ Άρτας αναβαθμίζει την εκπαίδευση κοινού και μαθητών στις πρώτες βοήθειες

 

Ο κ. Νικόλαος Βάνας έκανε χθες μια σημαντική δωρεά στο ΕΚΑΒ Άρτας. Ο ίδιος δώρισε εκπαιδευτικό υλικό (μια κούκλα) στο ΕΚΑΒ Άρτας για να πραγματοποιούνται οι εκπαιδεύσεις στην παροχή πρώτων βοηθειών. Να τονίσουμε ότι μέχρι σήμερα τα μαθήματα πρώτων βοηθειών πραγματοποιούνταν με κούκλα που ερχόταν από τα Ιωάννινα, τώρα όμας και το ΕΚΑΒ Άρτας έχει τη δική του κούκλα.

Ο Διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, Μιχάλης Τσοβίλης, δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Νικόλαο Βάνα (αρτοποιό) για τη δωρεά εκπαιδευτικού υλικού προς το ΕΚΑΒ Άρτας. Η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Άρτας έχει περίπου οχτώ χρόνια που κάνει εκπαιδεύσεις στο κοινό και στα σχολεία της περιοχής μας. Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Άρτας έχει εκπαιδεύσει πάνω από τρεις χιλιάδες άτομα, τα οποία έχουν εκπαιδευτεί στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και στις πρώτες βοήθειες. Επιπρόσθετα, στις εκπαιδεύσεις η εκπαιδευτική ομάδα μιλάει στους πολίτες και για διάφορες επείγουσες παθήσεις παθολογικές, όπως εγκεφαλικά, εμφράγματα κ.α.

Το ΕΚΑΒ είναι ο κατεξοχήν πιστοποιημένος οργανισμός πρωτοβάθμιας φροντίδας, κρατικός, μη κερδοσκοπικός, στην Ελλάδα και για τις εκπαιδεύσεις ερχόμαστε σε επαφή με τους διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα παιδιά, οι μαθητές δηλαδή, αντιμετωπίζουν με πολλή χαρά αλλά και σοβαρότητα το θέμα, είναι σαν “σφουγγάρια” που απορροφούν αμέσως όλα όσα τους δείξουμε και τους πούμε, ώστε να μπορούν κι αυτά με τη σειρά τους αν χρειαστεί να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον συμπολίτη μας. Τους αρέσει πολύ η διαδικασία και η ανταπόκρισή τους είναι πολύ θετική. Μάλιστα, αξίζει να επισημάνουμε ότι και οι γονείς χαίρονται πάρα πολύ με την εκπαίδευση αυτή στα παιδιά τους”.

Ο κ. Τσοβίλης αναφέρθηκε και στη λειτουργία του ΕΚΑΒ Άρτας. “Το ΕΚΑΒ είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον πολίτη και το νοσοκομείο. Λόγω της πανδημίας, το ΕΚΑΒ Άρτας έχει στελεχωθεί εδώ και δύο χρόνια με πέντε άτομα επικουρικό προσωπικό, όμως τώρα πια έχουν μείνει μόνο οι δύο από αυτούς, αφού ο ένας είναι σε αναστολή μιας που είναι ανεμβολίαστος και οι άλλοι δύο διορίστηκαν, ο ένας στην Αθήνα κι ο άλλος στην Κρήτη, ενώ το τρέχον διάστημα γίνονται ενέργειες για να καλυφθούν τα κενά αυτά, οι θέσεις αυτές.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο μπορώ να πω, γιατί το ΕΚΑΒ εκτός από το επείγον έχει και τα εξιτήρια από τα νοσοκομεία, οπότε βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Να τονίσουμε ότι τώρα πια, σε αυτή τη φάση της πανδημίας που βρισκόμαστε, έχουν μειωθεί οι διακομιδές COVID. Όσον αφορά τα ασθενοφόρα και τα υλικά δεν έχουμε ελλείψεις”.

maxitisartas.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου