Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Η πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ προς το Μέγαρο Μαξίμου

 

Στους δρόμους της Αθήνας έχουν βγει από το πρωί οι υγειονομικοί οι οποίοι μετά από κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατά τις 13:30 έφτασαν έξω από τη Βουλή.

Οι υγειονομικοί προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθούν αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν.

Κλειστή λόγω της κινητοποίησης είναι η οδός Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη. Ισχυρή είναι η παρουσία της Αστυνομίας με δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί στο πλάγιο μέρος της Βουλής ενώ στο σημείο βρίσκεται και η «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ..

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που πραγματοποιεί πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 ζητά την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Η Ομοσπονδία τονίζει πως δεν πρέπει να απολυθεί κανένας εργαζόμενος με σύμβαση ορισμένου χρόνου και ζητά να μην επιστρέψουν οι εργολάβοι στα νοσοκομεία, οι οποίοι, όπως αναφέρει «κοστίζουν 30% με 50% περισσότερο στο Δημόσιο από τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και προσφέρουν τα μισά χρήματα από αυτό που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται».





newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου