Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Βράβευση διασωστριών του ΕΚΑΒ Κέρκυρας σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

 


Βράβευση έξι Κερκυραίων γυναικών με αναγνωρισμένη προσφορά στην κοινωνία μας.

Η θέση της γυναίκας στη νέα βάση πραγμάτων τον 21ο αιώνα” ήταν το θέμα εκδήλωσης με ομιλία-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο. 

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας μίλησε για τον απαιτητικό ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη εποχή και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, φέροντας συχνά τον τίτλο του "δυνατού" φύλου, ενώ δοκιμάζεται σκληρά από τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να υπηρετήσει.

Ο εορτασμός της φετινής Ημέρας της Γυναίκας γίνεται υπό συνθήκες παγκόσμιας ανασφάλειας, τόνισε η Δήμαρχος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε τέτοιες συνθήκες οι γυναίκες είναι οι πρώτες που πλήττονται.

Στάθηκε ιδιαίτερα στα αυξημένα περιστατικά βίας και κακοποίησης ενώ παράλληλα τόνισε ότι η σκέψη όλων μας βρίσκεται στις μητέρες της Ουκρανίας, που βιώνουν τον ξεριζωμό λόγω του πολέμου. 

Τιμώντας τη σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας βράβευσε έξι Κερκυραίες για την αναγνωρισμένη προσφορά τους στην κοινωνία μας. 

Την τιμητική αναγνώριση λαμβάνουν οι:

Φραντζέσκα Γεωργοπάλη - Εθελόντρια Πυροσβεστικής, Υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας
Σοφία Γκίνη - Υποπλοίαρχος
Ελένη Καραΐσογλου - Διασώστρια ΕΚΑΒ
Αλίκη Μανάτου - Διασώστρια ΕΚΑΒ
Ανέτα Τσελέντη - Ψυχίατρος ΔΗΜΟΠ
Ευτυχία Λάσκαρι - Εθελόντρια Ερυθρού Σταυρού, Πρόεδρος ΧΕΝ, Ιδρυτικό Μέλος Σοροπτιμιστριών, Ιδρύτρια Παιικής Βιβιλιοθήκης

enimerosi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου