Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Να επιστρέψουν στις 7 Φεβρουαρίου ΟΛΟΙ οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή

 

Ως εδώ με τον εμπαιγμό και τη κοροϊδία Κυβέρνησης - Υπουργείου Υγείας!

Να επιστρέψουν στις 7 Φεβρουαρίου ΟΛΟΙ οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή!

Να καταργηθεί ΑΜΕΣΑ το νομοθετικό πλαίσιο της αναστολής!

Αιτία πολέμου οι απολύσεις!

Οι δηλώσεις του Υπουργού κ. Πλεύρη είναι αποκαλυπτικές των σχεδίων και των μεθοδεύσεων της Κυβέρνησης όσο αφορά τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού των υγειονομικών και όσων έχουν τεθεί σε αναστολή.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, όσοι υγειονομικοί είναι  60 ετών και έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχουν κάνει τη 3η δόση (η οποία δεν είναι υποχρεωτική) αλλά μόνο τη 1η - 2η, χάνουν το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού (δηλαδή μπαίνει στο καθεστώς των ανεμβολίαστων) αλλά μπορεί να συνεχίζουν να δουλεύουν ως υγειονομικοί, με 2 rapid test, τα οποία θα πληρώνουν από τη τσέπη τους. 

Το ίδιο καθεστώς προφανώς θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς που θα συμπληρώνουν το 7μήνο από τον εμβολιασμό και δεν θα κάνουν τη 3η αναμνηστική δόση.

Ενώ λοιπόν για τους υγειονομικούς που έχει λήξει το Πιστοποιητικό και θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι, θα μπορούν να δουλεύουν με 2 rapid test (όπως οι υπόλοιποι Δημόσιοι Υπάλληλοι) ο Υπουργός συνεχίζει τα τελεσίγραφα στους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή. 

Δήλωσε ξεκάθαρα: «Συνολικά, αυτή τη στιγμή έχει δοθεί μια παράταση έως 31 Μάρτη, να γίνει ο εμβολιασμός σε όποιον δεν έχει κάνει. Συνολικά, μέχρι τότε θα υπάρχει σαφής βούληση και Νομοθέτηση της Κυβέρνησης για το τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Ως Υπουργός Υγείας έχω τοποθετηθεί, γιατί θέλω να είμαι τελείως ανοικτός, ότι θέση του Υπουργού Υγείας που έχει εισηγηθεί όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από 31 Μαρτίου και μετά, δεν θα πρέπει  να παραμείνουμε μόνο στο κομμάτι της αναστολής και συνέχεια, αλλά δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ».

Σε ερώτηση  δημοσιογράφου, ότι δηλαδή θα απολυθούν (;) ο κ. Πλεύρης δηλώνει: «Αν η εισήγηση γίνει δεκτή, σημαίνει ότι ο ίδιος θα του απουσιάζει ένα βασικό τυπικό προσόν για να παρέχει τις υπηρεσίες. Εάν δεν έχει αυτό το τυπικό προσόν αυτομάτως δεν τίθεται θέμα απόλυσης, τίθεται θέμα ότι ο ίδιος θέτει τον εαυτό του εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Θ. Πλεύρη θα  δημιουργηθούν δύο κατηγορίες υγειονομικών που θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι: αυτοί που είναι σε αναστολή και αυτοί που δεν θα είναι σε αναστολή και θα δουλεύουν με 2 rapid test την εβδομάδα!!!

Ενώ η εμμονή και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ να οδηγηθούν «εκτός ΕΣΥ» μετά τις 31/3 οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή, αποτελεί ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ για το συνδικαλιστικό κίνημα και την ΠΟΕΔΗΝ και θα βρει απέναντι ΟΛΟΥΣ  τους εργαζόμενους, υπερασπιζόμενοι ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ το κατοχυρωμένο Συνταγματικά  Δικαίωμα στην Εργασία και το Μισθό. 

Καλό είναι να  το ξανασκεφθεί η Κυβέρνηση, γιατί δεν θα τους περάσει…  

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ να μην ΑΠΟΛΥΘΕΙ κανένας Υγειονομικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου