Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Αβέβαιο το μέλλον των ανεμβολίαστων υγειονομικών μετά τις 31 Μαρτίου

Δεν υπάρχουν νεότερα σχετικά με το μέλλον των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Η Μίνα Γκάγκα δήλωσε σήμερα ότι το θέμα θα επαναξεταστεί στις 31 Μαρτίου μετά από ερώτηση που έγινε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας (17/2). 

«Ο λόγος που πάρθηκε η απόφαση να παραμείνουν στο ΕΣΥ μόνοι οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί έγινε πρώτα για την δική τους ασφάλεια» δήλωσε η Μίνα Γκάγκα ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ τονίζοντας ότι ήδη έχουμε χάσει αρκετούς γιατρούς και νοσηλευτές από τον κορονοϊό. 

Όπως πρόσθεσε η ίδια «αυτός ήταν ο πρώτος λόγος του υποχρεωτικού εμβολιασμού». Η συζήτηση επανεξέτασης τους θέματος αυτού αυτού θα γίνει στις 31η Μαρτίου είπε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας χωρίς να δηλώσει τίποτα άλλο. 

«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μάρτιου δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας» είχε πάντως διεμηνύσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στις 31 Ιανουαρίου τονίζοντας ότι είναι δική του η συγκεκριμένη εισήγηση. 

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος: «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά δεν θα πρέπει να μένουμε μόνο στο κομμάτι της αναστολής εργασίας, αλλά δε θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας και συνέχισε: «Αν η εισήγηση μου γίνει δεκτή, θα απουσιάζει τυπικό προσόν για να παρέχει την υπηρεσία, αν δεν υπάρχει αυτό το τυπικό προσόν, αυτομάτως δεν τίθεται θέμα απόλυσης, θέτει ο ίδιος εαυτόν εκτός ΕΣΥ».

Ο ίδιος είχε προσθέσει: «Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις ) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μαρτίου, και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός περάν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

news4health.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου