Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 Φλεβάρη 08:30 Πλατεία Μαβίλη

 

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αρχίζει να υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς, το πρόγραμμα της για το «Νέο ΕΣΥ» όπως πλέον ανοικτά αποτυπώνεται σε δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, του κ. Πλεύρη και πρόθυμων αρθρογράφων των φιλικών ΜΜΕ και των γνωστών τεχνοκρατών που διαβιούν στις αυλές γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Με το Προϋπολογισμό να κινείται σε -820 εκατομμύρια, με το μόνιμο προσωπικό να είναι -4100 τέλος του 2021 και 5000 υγειονομικούς σε αναστολή και με τη Κυβέρνηση να τους απειλεί με απόλυση, η Κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για να υλοποιήσει τις αναγκαίες «αλλαγές» που χρειάζονται για να περπατήσει το «Νέο ΕΣΥ» τόσο πολιτικά όσο και θεσμικά.

Η νομοθέτηση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ως ΝΠΙΔ ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τη μετατροπή των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, όπως δήλωσε «ότι είναι τα επόμενα αναγκαία βήματα» στη Βουλή ο κ. Πλεύρης για να προχωρήσουν οι συμπράξεις με τους ιδιώτες.

Η απόφαση, με πρόσχημα τον εμβολιασμό, να τεθεί σε αμφισβήτηση η μονιμότητα των υγειονομικών που είναι σε αναστολή, με τις δηλώσεις  Πλεύρη - Βορίδη, ότι «μετά τις 31/3 δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ» ανοίγει διάπλατα τη πόρτα για ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος με μόνιμο προσωπικό αποτελεί ζητούμενο, μια και μετά από 30 μήνες Κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν έχει ανακοινωθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ δική της προκήρυξη, παραμένοντας στις υποσχέσεις από το Σεπτέμβρη του 2020, οι διαφημιζόμενες 4000 θέσεις (+910) κρατώντας σε «εργασιακή ομηρεία» χιλιάδες συμβασιούχους.

Προχωρά σε ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 6000 εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις για να έρθουν «οι καλοί εργολάβοι» που όχι μόνο είναι ακριβότεροι, αλλά είναι γνωστές σε όλους οι συνθήκες «γαλέρας» που ζούσαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.

Με το πόρισμα της Επιτροπής για το Ανθυγιεινό, χιλιάδες υγειονομικοί θα έχουν μειώσεις από 840€ έως 600€ ετησίως μια ή μειώνεται ή χάνουν τελείως το επίδομα. Ενώ οι μικρές αυξήσεις (εάν δοθούν…) είναι ανακατανομή της φτώχειας (κόβει από κάποιους για να δώσει σε άλλους…) και είναι πολύ απλά κατώτερες των περιστάσεων και των υποσχέσεων της Κυβέρνησης για τους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Χαρακτηριστικό των προθέσεων της Κυβέρνησης είναι και η προκλητική επίθεση που δέχθηκαν οι υγειονομικοί από τα ΜΑΤ, στη κινητοποίηση τους την Παρασκευή 18/2. 

Ενώ, παρά το ότι έχουν περάσει 18 μήνες από το πόρισμα για τα ΒΑΕ, η Κυβέρνηση πλέον έχει ξεχάσει όσα υποσχόταν με δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη και τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα των πρόθυμων ΜΜΕ, για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, από το Μάιο του 2020(!!).

Απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης για συγχωνεύσεις - καταργήσεις Νοσοκομείων, απολύσεις υγειονομικών, τις περικοπές στο Ανθυγιεινό, το πάγωμα των προσλήψεων, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των Δημόσιων Δομών και τον εμπαιγμό με τα ΒΑΕ, οι εργαζόμενοι έχουν μόνο ένα δρόμο να βαδίσουν. 

Προχωρούν σε απεργιακή Πανελλαδική κινητοποίηση  ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 23/2 08:30 Πλατεία Μαβίλη και πορεία στο Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας:

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΕ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ- ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΣΔΙΤ

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ- ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ.

ΕΝΤΑΞΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΒΑΕ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου- 14ου ΜΙΣΘΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

23 Φλεβάρη 08:30 Πλατεία Μαβίλη

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου