Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Συνελήφθη απεργός πείνας έξω από το υπουργείο Υγείας – Είναι υγειονομικός σε αναστολή

 

Την σύλληψη ενός υγειονομικού σε αναστολή που έκανε απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Υγείας, καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ και χαρακτηρίζει «απαράδεκτη την ενέργεια της αστυνομίας και του Υπουργείου Υγείας».

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης «αστυνομικοί -προφανώς κατ’ εντολή του Υπουργού Υγείας– συνέλαβαν τον συνάδελφο Τσάπαλη Λάμπρο που βρισκόταν στην πέμπτη ημέρα απεργίας πείνας. Τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” φρουρούμενος από αστυνομικούς».

«Καταγγέλλουμετηνκυβέρνηση για την απαράδεκτη στάση απέναντι στους υγειονομικούς που επί 18 μήνες ήταν στην πρώτη γραμμή και καταπολεμούσαν τον κορωνοϊό και τώρα είναι 7 μήνες χωρίς μισθό. Η πολιτεία τους αντιμετωπίζει χειρότερα και από όσους δημοσίους υπαλλήλους διαπράττουν κακουργηματικέςπράξεις, τίθενται σε αργία και λαμβάνουν το 50% του μισθού τους» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία ζητά να σταματήσει η δίωξη του απεργού πείνας και να αρθούν οι αναστολές εργασίας, ενω καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα στις 11:00, έξω από το υπουργείο Υγείας.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου