Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Στη Βουλή η έλλειψη ασθενοφόρων στην Ηλεία

 

Ερώτηση προς τον Θάνο Πλεύρη, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος ζητώντας από τον υπουργό Υγείας να απαντήσει αν προτίθεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα της έλλειψης ασθενοφόρων της Ηλείας ενισχύοντας το ΕΚΑΒ με νέα οχήματα αλλά και να τα στελεχώσει με προσωπικό.

Συγκεκριμένα, το κείμενο της ερώτησης αναφέρει: «Ανυπαρξία ασθενοφόρων στην Ηλεία» Κύριε Υπουργέ, Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων της Ηλείας, ένα περιστατικό στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) Πύργου με μαθήτρια που υπέστη επιληπτική κρίση δύο φορές αποκάλυψε τη γύμνια του ΕΚΑΒ Ηλείας. Συγκεκριμένα, κλήθηκε ασθενοφόρο και επειδή δεν υπήρχε κανένα διαθέσιμο στην Ηλεία για να επιληφθεί του περιστατικού, θα ερχόταν ένα από την Πάτρα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό καταγγέλθηκε από τη διευθύντρια και τον σύλλογο των εκπαιδευτικών του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ, τονίζοντας γλαφυρά ότι «η πρώτη κρίση μικρής διάρκειας και έντασης αντιμετωπίστηκε από τη διευθύντρια και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Δύο ώρες μετά, ακολούθησε δεύτερη κρίση η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό της μαθήτριας κατά την πτώση της.

Η υποδιευθύντρια κάλεσε το 166, από το οποίο ενημερώθηκε ότι για την περιοχή υπήρχαν μόνο δύο ασθενοφόρα, τα οποία βρίσκονταν σε τροχαία ατυχήματα και δεν ήξεραν πότε θα ήταν διαθέσιμα. Σημειωτέον θα ξεκινούσαν από Πάτρα. Δύο ώρες μετά επικοινώνησαν μαζί μας, όμως η μαθήτρια είχε αποχωρήσει με τη μητέρα της…».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός: «Προτίθεστε άμεσα να αντιμετωπίσετε το ζήτημα έλλειψης ασθενοφόρων στην Ηλεία, ενισχύοντας το ΕΚΑΒ Ηλείας με επιπλέον σύγχρονα ασθενοφόρα και με το ανάλογο εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό που θα αντιστοιχούσε σε αυτά»;

patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου