Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Καταγγελία! Επιστολή συγγενών ασθενή προς Διοικητή Νοσοκομείου: “Τεράστιες και εγκληματικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο”

 

Ανοιχτή επιστολή απέστειλαν συγγενείς μίας γυναίκας η οποία νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και πέρασε όπως τονίζουν ¨Γολγοθά”.

Η επιστολή

Πριν 2 εβδομάδες εισήχθη η μητέρα μας έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο στα επείγοντα όπου και ξεκίνησε ο Γολγοθάς μας. Για άλλη μία φορά με πολύ μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε τις τεράστιες κι εγκληματικές ελλείψεις του νοσοκομείου Κέρκυρας.

Είναι εγκληματικές διότι όλοι γνωρίζουμε ότι εξαιτίας τους χάνονται συνεχώς ανθρώπινες ζωές. Οι τεράστιες ελλείψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό του νοσοκομείου μας- σας κραυγάζουν;   

Δεν τις ακούτε κ. Διοικητή του νοσοκομείου;

Στην γεμάτη από ασθενείς παθολογική, βλέπουμε μόνο μια νοσηλεύτρια στη βάρδια η οποία καταβάλλει αδιάλειπτη υπερπροσπάθεια για να προσφέρει τελικά το μίνιμουμ.

Ισα ίσα που προλαβαίνει -αλίμονο- να δώσει τα φάρμακα στους αρρώστους. Ένας  γιατρός για 30 – 50 ασθενείς; Πως μπορεί να τους εξυπηρετήσει όλους, να θυμάται το ιστορικό του καθενός και να μη κάνει κανένα λάθος που να αποβεί ίσως μοιραίο για κάποιον; 

Εξαιτίας όλων αυτών των συνθηκών, δεν μπορούν να κρατήσουν άλλο τη μάνα μας παρόλη την εξαιρετικά δύσκολη κατάστασή της ¨κι έτσι χθές Παρασκευή 11/2/2022, αποφάσισαν να μεταφερθεί στο σπίτι μας.

Σήμερα Σάββατο 12/2/2022 και ώρα 16.οο, μετά από 25 ώρες δεν έχει βρεθεί ακόμη το ασθενοφόρο που θα την μεταφέρει στο σπίτι της. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ. ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ; ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ; ΠΟΙΑ ΕΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ; TI ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙ;

Κε ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ. Αν για οποιοδήποτε λόγο, ενώ θέλετε – δεν μπορείτε, τότε είστε ηθικώς υποχρεωμένος να αντιδράσετε και να παραιτηθείτε.

Χρήστος Πλασκασοβίτης

Διαμαντίνα Πλασκασοβίτη

Βασίλης Πλασκασοβίτης

Σπύρος Πλασκασοβίτης

Δημήτριος Πλασκασοβίτης

Ευγενία Πλασκασοβίτη

corfutvnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου