Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

«Μπλόκο» Μαξίμου για διορθώσεις στην προκήρυξη για τους Διοικητές ΥΠΕ

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο υπουργείο Υγείας σχετικά με την προκήρυξη για τους Διοικητές ΥΠΕ. Όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr, επιχειρήθηκε να γίνουν διορθώσεις ώστε να μπορούν μα ενταχθούν στον διαγωνισμό και στελέχη που υπηρετούν σήμερα στο σύστημα υγείας, όμως φαίνεται πως υπάρχουν κολλήματα.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, για το θέμα έγιναν εκτενείς συζητήσεις ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να μην προχωρήσουν σε διορθώσεις καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε νομικά ζητήματα καθώς και πολιτικά.

Ήδη από την πλευρά τους όσοι αποκλείονται από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είναι έντονα δυσαρεστημένοι, καθώς ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν διορθώσεις για να μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που βασίζεται στον νόμο Κεραμέως, τελικώς αυτές μπλοκάρουν άνωθεν.

Διοικητές ΥΠΕ εκτός διαγωνισμού

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι θα γίνουν άμεσα οι αλλαγές ώστε να ανοίξει η «βεντάλια» των επαγγελματιών που δικαιούνται να καταθέσουν αίτηση.

Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες όπως τονίζουν έγκυρες πηγές, είχαν διατυπωθεί έντονες διαμαρτυρίες από πολλούς επιστημονικούς φορείς, ενώ ακόμη και το ΤΕΕ με επιστολή του – σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr – είχε ζητήσει διορθώσεις ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και οι μηχανικοί στον διαγωνισμό.

Φαίνεται ωστόσο ότι τα σχέδια αλλάζουν εξαιτίας των αντιρρήσεων από την κεντρική κυβέρνηση.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια της προκήρυξης για τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) αφορούν ουσιαστικά και τους επικεφαλής των Οργανισμών και των φορέων με βάση τη κατηγοριοποίηση που γίνεται στον νόμο Κεραμέως.

healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου