Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Κάλεσμα Άδωνι στους Διοικητές Νοσοκομείων όλης της χώρας – Συνάντηση την Τετάρτη

«Σύσκεψη μαμούθ» φαίνεται ότι θα έχει την Τετάρτη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τους Διοικητές Νοσοκομείων όλης της χώρας.

Ειδικότερα ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε για την Τετάρτη τους Διοικητές Νοσοκομείων αλλά και τους Αναπληρωτές, μαζί με τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) σε μία ευρεία συνάντηση με τη μορφή ημερίδας, κατά την οποία, όπως τονίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr, θα δοθούν οδηγίες για τη διαχείριση των νοσοκομείων.

Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη τέτοιου είδους συνάντηση που θα συμμετάσχει ο νέος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης με τα στελέχη του ΕΣΥ από την ημέρα που ανέλαβε και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 15.00, σύμφωνα με το ενημερωτικό που εστάλη.

Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί να γίνει στην Πινακοθήκη, ενώ όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr θα δοθούν και πληροφορίες για το νέο ΕΣΥ που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Βέβαια αγκάθι παραμένει το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των Διοικητών που θα παραβρεθεί στη συνάντηση, θεωρείται σφόδρα πιθανό ότι δεν θα ξαναεργάζεται στο ΕΣΥ, καθώς ο νέος νόμος Κεραμέως και ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ αποκλείει πολλά στελέχη, ακόμη και από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, κυρίως λόγω συνάφειας πτυχίων αλλά και χρόνων εμπειρίας.

Υπό το πρίσμα αυτό πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος υπουργός Υγείας θα επιδιώξει να παρακινήσει τους Διοικητές ώστε να …εργασθούν κανονικά μέχρι να αποχωρήσουν, καθώς η εικόνα που λαμβάνει το υπουργείο Υγείας το τελευταίο διάστημα είναι πως πολλοί Διοικητές Νοσοκομείων έχουν κατεβάσει τα «μολύβια» και κάνουν απλή διαχείριση των προβλημάτων, επειδή ακριβώς γνωρίζουν ότι θα αποχωρήσουν.

Πάντως η διαδικασία για την επιλογή των νέων Διοικητών μέσω ΑΣΕΠ δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τον Μάρτιο, οπότε και η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει σχεδιάσει για το ΕΣΥ.

healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου