Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Στρατιωτικοί - γιατροί πληρώματα ασθενοφόρου Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης

 

Ξαφνιάζονται διαρκώς οι πολίτες του Δήμου Νέστου.

Όλο και πιο συχνά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εξυπηρετεί τακτικά και έκτακτα περιστατικά έχει διαφορετικό πλήρωμα. Οδηγό στρατιωτικό και πλήρωμα γιατρό του Κ.Υ. Χρυσούπολης. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν επαρκεί (3 μόνο άτομα), οι βάρδιες δεν βγαίνουν.

Έτσι όλο και πιο συχνά στο ασθενοφόρο βρίσκονται ο οδηγός στρατιωτικός και ως πλήρωμα γιατρός του Κ.Υ. Χρυσούπολης. Ίδια υπηρεσία καλούνται να κάνουν και οι νοσηλευτές του Κ.Υ. Χρυσούπολης αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν δέχονται.

Κι αν ο στρατιωτικός οδηγός ασθενοφόρου είναι λίγο πολύ συνηθισμένο, ισχύει εδώ και μήνες, ο γιατρός ως πλήρωμα ασθενοφόρου δεν είναι. Σημειώνουμε ότι κάθε αυτού του είδους εργασία των γιατρών σημαίνει ότι απουσιάζουν από το βασικό τους πόστο. Στο Κέντρο Υγείας.

Το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού λύνεται σωστά με τον γνωστό τρόπο. Με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το ΕΚΑΒ Καβάλας ώστε να διατεθεί στο Κ.Υ. Χρυσούπολης. Οι μόνιμες προσλήψεις όσο αναγκαίες είναι, σε όλη την Ελλάδα φυσικά, τόσο δεν γίνονται.

proininews.gr

1 σχόλιο:

  1. https://www.efimeridakavala.gr/%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%bf/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b1%cf%83/

    ΑπάντησηΔιαγραφή