Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Ερώτηση για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Καβάλας, απάντηση για τα Πετρέλαια

 

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λάρισας Φλώρος Κωνσταντίνος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, την απευθύνει στον Υπουργό Υγείας. Θέμα του οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Καβάλας:

«Τραγικές οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ του Ν. Καβάλας. Ένας συμπατριώτης μας πέθανε στο Χρυσοχώρι Καβάλας, στο δήμο Νέστου, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε γειτονικό του σπίτι.

Εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Οι πυροσβέστες επιχείρησαν στο σημείο για να περιορίσουν την μεγάλη φωτιά και οι περίοικοι πολίτες προσπαθούσαν δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο άνδρα.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν την καθυστερημένη άφιξη ασθενοφόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο περιστατικό έσπευσε το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Χρυσούπολης, αλλά καθυστερημένα γιατί ήταν σε άλλο συμβάν.

Δεν πέρασε πολύς καιρός που πάλι ένας συμπατριώτης μας έχασε τη ζωή του στο νομό Καβάλας, στην Ελευθερούπολη τότε, με καταγγελίες ότι άργησε το ασθενοφόρο λόγω περιστατικού σε άλλο χωριό.

Όπως διαπιστώνεται από τα περιστατικά, οι απώλειες ανθρωπίνων ζωών λόγω αργοπορίας του ΕΚΑΒ τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. Ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός: 1. Λόγω των τελευταίων δύο περιστατικών σε Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη θεωρείτε πώς ο νομός Καβάλας είναι ανοχύρωτος και «γυμνός» από ασθενοφόρα;

2. Η Καβάλα είναι το προπύργιο πριν την πολύπαθη Θράκη μας. Τί προτίθεστε να κάνετε για να ενισχύσετε το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας των πολιτών; 3. Θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής με περισσότερα ασθενοφόρα; Οι πολίτες πλέον θέλουν ξεκάθαρες απαντήσεις».

proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου