Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Ντροπή! Με αγροτικό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο τραυματίας τροχαίου στο Ληξούρι γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο!

 

Ηλικιωμένη γυναίκα πήγαινε τα σκουπίδια της στον κάδο στην περιοχή Αμμούσα (θέση “Σμπάρα”), όταν χτυπήθηκε από μηχανάκι. Πρόκειται για μια περιοχή που όπως καταγγέλλουν κάτοικοί της , πολλοί οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες αδιαφορώντας ακόμα και για την Παιδική Χαρά που βρίσκεται εκεί. Αυτό είναι το ένα μεγάλο πρόβλημα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το εξίσου μεγάλο πρόβλημα είναι και η κατάσταση στο ΕΚΑΒ που επανειλημμένα έχουμε αναδείξει στο kefaloniapress αλλά όλοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Η άτυχη γυναίκα έμεινε στο δρόμο ξαπλωμένη μία ώρα γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Συγγενείς την μετέφεραν στο ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ με αγροτικό και φορείο της Πυροσβεστικής. Ευχόμαστε περαστικά και να γυρίσει γρήγορα σπίτι της υγιής.

Αυτή είναι η εικόνα της δημόσιας Υγείας στο Ληξούρι και στην Κεφαλονιά. Πανηγυρίζουμε για τα εκατομμύρια που θα δοθούν για τον εκσυγχρονισμό των κτιρίων (που είναι αναγκαίος) αλλά δεν λέμε κουβέντα ότι δεν αρκούν τα κτίρια σε ένα Νοσοκομείο. Γιατροί, νοσηλευτές, ασθενοφόρα σε πλήρη κάλυψη πρέπει να είναι οι άμεσες προτεραιότητες πριν τις ανακαινίσεις.

Η μεταφορά ασθενών και τραυματιών στο Ληξούρι με καρότσες φαίνεται να έχει γίνει ρουτίνα που σιωπηλώς έχει γίνει αποδεκτή. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Πριν λίγο καιρό ασθενής που διακομίστηκε με αγροτικό από το Ληξούρι στο Αργοστόλι κατέληξε με κατάγματα στα πλευρά επιβαρύνοντας σοβαρά την υγεία του..

Καλά τα πανηγύρια για την ανακαίνιση του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς αλλά κινδυνεύουμε να πεθαίνουμε στο δρόμο πριν φθάσουμε στο ανακαινισμένο νοσοκομείο λόγω ελλείψεων ασθενοφόρων , με πολλές αμφιβολίες αν τελικά θα βρούμε και γιατρό όταν φθάσουμε στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ.

Αυτή είναι η κατάσταση. Τα υποψήφια δημαρχόπουλα τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα υγείας. Δεν είναι λέει στις αρμοδιότητες των δήμων. Αν δεν είναι στις αρμοδιότητες των δήμων η Υγεία, με τι ακριβώς ασχολούνται; Α ναι! Με την τρύπια ασφαλτόστρωση.

kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου