Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Το ένστολο ΕΚΑΒ

Επικίνδυνη για τους ασθενείς και επιβαρυντική για τους γιατρούς αποδεικνύεται η ιδέα της κυβέρνησης της Ν.Δ. να καλύψει τα τεράστια κενά του ΕΚΑΒ με... γαλόνια.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες από υγειονομικούς, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Ήδη, έχουν ξεσηκωθεί οι αγροτικοί γιατροί των Κέντρων Υγείας Λεωνιδίου Κυνουρίας, Γυθείου Λακωνίας, Βάμου Χανίων αρχικά και, στη συνέχεια, ολόκληρης της Κρήτης.

Το στρατιωτικό προσωπικό σε καμία περίπτωση δεν έχει λάβει την πρέπουσα εκπαίδευση για την αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών (π.χ. τροχαία, εμφράγματα, πνιγμοί), λέει μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο Πάνος Ευθυμίου, αγροτικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας Γυθείου. Τα άμεσα αποτελέσματα της συγκεκριμένης κατάστασης είναι η πολύωρη απουσία αγροτικών γιατρών από το Κ.Υ., καθώς και η ανεπαρκής αντιμετώπιση των διακομισθέντων-παραληφθέντων περιστατικών, με κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

00:54
00:00
Play
(Space)
Unmute
(m)
Settings
Fullscreen
(f)

Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στο ΕΣΥ, αποφάσισε να εμπλουτίσει, με προσωπικό που δεν έχει γνώσεις του ευαίσθητου χώρου της Υγείας, τη δεξαμενή του εξαντλημένου προσωπικού του υποστελεχωμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας, που βρίσκεται σε μόνιμη «κινητικότητα» για να καλύψει κάθε φορά ό,τι προκύπτει, ανάλογα με το πώς ανακυκλώνονται κενά και ελλείψεις.

Κι αυτό ενώ δεν έχει στεγνώσει το μελάνι των ειδήσεων των ασύλληπτων απωλειών, επειδή το ασθενοφόρο δεν έφτασε εγκαίρως, αποδεικνύοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο την επιλογή εξαθλίωσης του ΕΚΑΒ, που έχει κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να ετοιμάσει το έδαφος για τη «σωτήρια» παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα. Γιατί η λύση των στρατιωτικών είναι μόνο προσωρινή. Όπως είχε αποκαλύψει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο σχεδιασμός αφορά τη μίσθωση από τον ιδιωτικό τομέα –φυσικά με το αζημίωτο (πάλι)– όλων των ειδών μέσων διακομιδής (επίγειων, εναέριων, πλωτών κ.ο.κ.).

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου