Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Τσιμουδιά

Διαβάσαμε και ξαναδιαβάσαμε τις προχτεσινές ανακοινώσεις των κομμάτων για τη σύσκεψη Μητσοτάκη - UEFA - ΠΑΕ, με θέμα την «οπαδική βία». Σε καμία δεν βρήκαμε ούτε μια λέξη για τα νήματα που συνδέουν τους «οπαδικούς στρατούς» με τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγαλομετόχων και των χορηγών. 

Το ίδιο και στα ρεπορτάζ των αστικών ΜΜΕ την επομένη της σύσκεψης, που υιοθετούν σχεδόν αυτούσιες τις «αναλύσεις» κυβέρνησης, UEFA και ΠΑΕ περί - γενικά και αόριστα - «κοινωνικού φαινομένου» της βίας στα γήπεδα, βγάζοντας την ουρά τους απέξω ενώ έχουν την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη. 

Το αποκορύφωμα της υποκρισίας είναι οι «παραινέσεις» παραγόντων του ποδοσφαίρου μετά τη σύσκεψη «να μείνουν τα παραβατικά στοιχεία έξω από τα γήπεδα», όταν υπάρχουν εικόνες μεγαλομετόχων των ΠΑΕ να εισβάλουν στο γήπεδο με κουμπούρια στη ζώνη, άλλοι να συνοδεύονται από μέλη συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και άλλοι να εμφανίζονται να κάνουν ...«εξυπηρετήσεις» σε δηλωμένους ανθρώπους του υπόκοσμου! 

Πίσω από τη δήθεν «μάχη της φανέλας» κρύβεται η αντιπαράθεση για «δουλειές» που δεν αφορούν στενά το ποδόσφαιρο, αλλά συνολικά την επιχειρηματική τους δράση. Σ' αυτούς τους ανταγωνισμούς εμπλέκονται και οι «οπαδικοί στρατοί», με πολλαπλούς ρόλους και αποστολές. 

Με ποδοσφαιρικούς όρους, λοιπόν, στο «ποδόσφαιρο - επιχείρηση», όπου «παίζουν μπάλα» ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις «πετούν την μπάλα στην εξέδρα» για τους «οπαδικούς στρατούς», επειδή με την πολιτική τους παίζουν ρόλο σπόνσορα και ...διαιτητή στους επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς, μέσα και γύρω από τα στάδια.

rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου