Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Ερωτάται ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ

 

ΟΔΗΓΟΣ VS ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ 3-0

Σεβόμενος το επάγγελμα που σπούδασα, αγαπώ κ βιοπορίζομαι αλλά κ όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους ώστε να εκλεγώ Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας καθώς επίσης κ τους Έλληνες πολίτες δεν θα μπορούσα να μην τοποθετηθώ στα παρακάτω γεγονότα κ να λάβω (ευελπιστώ 😊) επίσημες απαντήσεις.

Στις φωτογραφίες (1,2) βλέπουμε πρόσκληση ενδιαφέροντος για 11 εξωτερικούς συνεργάτες ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ.

Ερωτάται ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

-Έχει εξαντληθεί ο πίνακας του επικουρικού προσωπικού με πιστοποιημένους διασώστες?

-Αρνήθηκαν όλοι την πρόσληψη στο εκάστοτε κέντρο υγείας?

-Επόμενη επικουρία με βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης (ΒΕΚ)? (όπως προσλήφθηκαν αρκετοί στην περίοδο covid) Η μήπως πήγαμε απευθείας στους ΔΕ οδηγούς? (Δεν θα σχολιάσω το καθεστώς απόδειξης παροχής υπηρεσιών θα το καταλάβουν στην εφορία οι ενδιαφερόμενοι..)

Καλό θα ήταν να αναρτηθούν τα αποτελέσματα κ οι προτιμήσεις των υποψηφίων για να μάθουμε όλοι πως καταλήξαμε στους ΔΕ οδηγούς 

Οι πρόεδροι των εργαζομένων του Εκαβ (Γούλας Γιάννης, Σαμαράς Δημήτρης, Dimitris Haleplis) κ οι διευθυντές των παραρτημάτων του Εκαβ (Σταμνάς Κώστας, Λιάσκος Θεμιστοκλής) έχουν γνώση για την συγκεκριμένη πρόσκληση ενδιαφέροντος? Εάν όχι συναινούν? Θα ήθελα την τοποθέτηση τους. Επειδή οι επιτυχόντες θα παρέχουν υπηρεσίες ασθενοφόρου πρώτου αναλάβουν όμως θα εκπαιδευτούν σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών. Θα μας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνος δυόμισι χρόνια σχολής πως μεταλαμπαδεύονται οι γνώσεις σε κάποιες ώρες η σε ένα πχ σκ εκπαίδευσης? Καλό θα ήταν να ενημερωθούμε κ εδώ για το πλαίσιο που θα εκπαιδευτούν οι οδηγοί κ εάν αυτό επαρκεί για την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα.

Σωματείο εκαβ Αθηνών? ΠΟΠ ΕΚΑΒ? Η άποψη σας? Giorgos Mathiopoulos, Tassos Giannaris, Sarafidis Thomas, ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ?

Μια γνώμη κ από Ignatios Kyritsis?

Georgios Sfikas με την εμπειρία σου τόσα χρόνια στο Εκαβ?

Οι τοπικοί βουλευτές των συγκεκριμένων περιοχών τι θέση παίρνουν για όλο αυτό? Θέλετε οδηγούς η διασώστες να διαχειρίζονται τα ασθενοφόρα? (Κ.Μακρη, Κ.Τριαντοπουλλε, Κ.Μπουκωρε, Κ.Μεικοπουλε, Κ.Σταικουρα, Κ.Οικονομου, Κ.Κοτρωνια, Κ.Σαρακιωτη, Κ.Κεδικογλου (Σίμος), Κ.Κεδικογλου(Συμεών), Κ.Ζεμπιλη)

Τα σωματεία εργαζομένων  κέντρων υγείας των συγκεκριμένων περιοχών τι έχουν να πουν? (Κ.Υφαντη, Κ.Γατη)

Στην 3η φωτό βλέπουμε την αδήριτη ανάγκη για προμήθεια στολών των οδηγών στο κέντρο υγείας Μαντουδίου.

Τι μου θύμισε αυτό.. Πρώτη επικοινωνία δια ζώσης στην ΥΠΕ τέλη Οκτωβρίου (2022) με τμήμα προμηθειών (τους είχα αναφέρει για την επιτακτική ανάγκη για ρουχισμό στο επικουρικό προσωπικό - δική τους ένδυση με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους κ την εικόνα που δίνεται στους πολίτες)

1η Απάντηση: Έκλεισε το έτος τα κονδύλια κτλ. Οκ σεβαστό

2η επικοινωνία αρχές του 2023 (δεν έχουμε λάβει τα χρήματα του προϋπολογισμού από Μάρτιο)..οκ!

3η επικοινωνία περί τις αρχές καλοκαιριού (εκλογές, δεν έχουμε λεφτά κτλ)

Αποτέλεσμα? Συνάδελφοι φορέστε στην εργασία ότι διαθέτετε: παντελόνι, φόρμα, σορτς, κοντομάνικο, τιραντε φανελάκι, αμάνικο😎😎

Η 2η Υπε πρωτεργάτης στον ρουχισμό των οδηγών (φωτό 4,5,6,7)

Προσωπικά αλλά κ το σωματείο το οποίο υπερήφανα εκπροσωπώ δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε (ανεξαρτήτως βαθμίδας κ ιεραρχίας) να μας βυθίζει στην υποβάθμιση! Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ κ ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ στο έργο που επιτελούμε είναι αδιαπραγμάτευτα!

Έρχονται κ αλλα... Μείνετε συντονισμένοι..

Η μη τοποθέτηση να θεωρηθεί σιωπηρή συνενοχή?🤔🤔

Η διεθνής και εθνική νομολογία έχουν αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα της ελευθερίας του λόγου και του τύπου σε μια δημοκρατική κοινωνία. Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 1 του Συντάγματος, «Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας του νόμους του Κράτους». Η υπερνομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματος αυτού αποτελεί εξειδίκευση του θεμελιώδους δικαιώματος του άρθρου 5 παρ.1 του Συντάγματος περί ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική της χώρας.

Υγ.Σε περίπτωση ξαφνικής μετακίνησης σε άλλο νομό λόγω εκτάκτων αναγκών🙂🙂 η πχ <<απειλητικών>> τηλεφωνημάτων🤨έχω ήδη ενημερώσει αυτούς που πρέπει...😉😉

     

facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου