Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Κυβέρνηση Ν.Δ. Βρήκε τη λύση στα χιλιάδες κενά στην Υγεία. Προσλήψεις ετών 68+(!!) με πλήρη ή μερική απασχόληση. Τόπο στα νιάτα…

 

Άργησε, αλλά η Κυβέρνηση της Ν.Δ βρήκε τη λύση για τις καθημερινές παραιτήσεις, για τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στο Σύστημα Υγείας και το ξεζούμισμα που βιώνουν οι Υγειονομικοί από παλιά και κορυφώθηκε στη Πανδημία και μετά. Αφού για 4 χρόνια 2019-2023 δεν αντιμετώπισε με επαρκής προκηρύξεις και ισχυρά κίνητρα τις μεγάλες ελλείψεις σε Μόνιμο Προσωπικό, όταν έφτασε ο «κόμπος στο χτένι», άρχισε να ξεδιπλώνει το σχέδιο της για το «Νέο ΕΣΥ». Όπως ανακοίνωσε, σαν λαγός, η 7η ΥΠΕ, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού «υπάρχει ελπίδα» κ. Χρυσοχοΐδη, προχωρά, μαζί με άλλες προτάσεις, σε ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ιατρών ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ με συμβάσεις για πλήρη ή μερική απασχόληση στα Νοσοκομεία της Κρήτης.

Η απόφαση, που πάρθηκε σε Σύσκεψη με την απουσία των Σωματείων Εργαζομένων και των Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών των Νομών(τυχαίο;…), αναδεικνύει από τη μία τα τραγικά αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κυβέρνησης με τη παντελή απουσία κάθε σχεδιασμού και από την άλλη αποκαλύπτει τα σχέδια της για την επόμενη μέρα στην Υγεία.

Η «κατά εξαίρεση» όπως δήλωναν δεξιά και αριστερά, παράταση πέρα των 67 ετών κάποιων Ειδικοτήτων Ιατρών μέσα στη Πανδημία πλέον παίρνει νέα διάσταση πλέον με ΜΟΝΙΜΑ χαρακτηριστικά, αφού Ιατροί ήδη Συνταξιούχοι 68 + ετών καλούνται ΝΟΜΙΜΑ(;) να παρέχουν υπηρεσίες σε Νοσοκομεία για μερική( 4ώρα;) ή πλήρη ( Καθημερινά και 24ωρη εφημερία) απασχόληση.

Πέρα του προφανώς παράνομου της απόφασης, αλλά και των άλλων προτάσεων (μπλοκάκια, μετακίνηση με +μισθό, επικουρικοί που δεν υπάρχουν…) που έχουν αποδειχθεί ότι δεν αποδίδουν η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας δεν προχωρούν σε καμία ενεργεία για να αντιμετωπίσουν ΑΜΕΣΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ το πρόβλημα των αποχωρήσεων και των ελλείψεων που βιώνουν τα Νοσοκομεία-ΚΥ.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ παρέδωσε -7000 λιγότερους Μόνιμους Υγειονομικούς μέχρι το Απρίλιο του 2023 και όπως φαίνεται το ίδιο θα ισχύσει και θα αυξηθεί στη νέα 4ετία που έχει μπροστά της η Κυβέρνηση.

Αντί λοιπόν να προκηρύξει μαζικά Θέσεις Ιατρών και Υγειονομικών με κίνητρα, προχωρά σε «λύσεις» που προκαλούν όχι μόνο το «περί δικαίου» αλλά και τη κοινή λογική. Και δείχνει, για άλλη μια φορά πως το αίτημα για Μαζικές Προσλήψεις στην Υγεία-Πρόνοια-ΕΚΑΒ και οι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του ίδιου του κ. Μητσοτάκη για ενίσχυση του ΕΣΥ έχουν ήδη ακυρωθεί στη πράξη από τις εξελίξεις καθημερινά, πριν ακόμα καν εφαρμοστούν…

ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ- ΟΥΤΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΕΚΑΒ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

re-union.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου