Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

«Εντέλλεσθε» της διοίκησης Ευαγγελισμού για παραλαβή μαγνητικών καρτών προσέλευσης-αποχώρησης

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό σχετικά το ξαφνικό «εντέλλεσθε» της διοίκησης  προς το διοικητικό, Τεχνικό και Παραϊατρικό Προσωπικό για παραλαβή των μαγνητικών καρτών προσέλευσης-αποχώρησης. 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Δελτίο Τύπου

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το ξαφνικό «εντέλλεσθε» (Παρασκευή μεσημέρι 11/8) της διοίκησης του «Ευαγγελισμού» προς το σύνολο του διοικητικού-Τεχνικού και Παραϊατρικού Προσωπικού για παραλαβή των μαγνητικών καρτών προσέλευσης-αποχώρησης, απειλώντας με συνέπειες όσους δεν πειθαρχήσουν «προς τας υποδείξεις» και ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι μεγάλο μέρος του προσωπικού απουσιάζει με κανονική άδεια.

Είχε προηγηθεί όργιο προφορικών πιέσεων και απειλών προς δεκάδες συναδέλφους από κάποιους Προϊσταμένους όλη την βδομάδα, χωρίς από οποιονδήποτε να διευκρινιστεί τι ακριβώς είναι και πως θα λειτουργήσει ως προς τις υπηρεσιακές μεταβολές που προκαλεί η περιβόητη «κάρτα».

Μάλιστα, είναι τόση η πρεμούρα τους να πρωτοστατήσουν στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής όπως-όπως, που ακόμα και στο ίδιο το έγγραφό τους με τίτλο «Παραλαβή Μαγνητικής Κάρτας Προσέλευσης-Αποχώρησης», καλούν το προσωπικό να παραλάβει την ….ψηφιακή κάρτα (να υποψιαστούμε ότι δεν γνωρίζουν τη διαφορά;;!!).

Θυμίζουμε μέχρι τώρα η μόνη ενημέρωση του προσωπικού για ένα τέτοιο μέτρο που αφορά σε υπηρεσιακές μεταβολές, είναι μόνο από δημοσιεύματα στον Τύπο που διέρρευσε η Διοίκηση, ενώ εκκρεμεί απάντηση στα δεκάδες εύλογα ερωτήματα των συναδέλφων που αφορούν στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου και τα οποία έχουν κοινοποιηθεί εγγράφως στη Διοίκηση από το σωματείο μας.

Βέβαια, στην προγραμματισμένη από μέρες συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου με τη Διοίκηση στις 14/08/23 -όπου όμως εμφανίστηκε μόνο ο αναπληρωτής, επί της ουσίας δηλώνοντας αναρμόδιος να δώσει απαντήσεις- εκφράστηκε από την πλευρά μας η συνολική αντίθεση των εργαζομένων απέναντι στο συγκεκριμένο μέτρο, αλλά και οι αμφιβολίες για τον πραγματικό το σκοπό που εφαρμόζεται αυτό, καθώς ήδη υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του ωραρίου του προσωπικού μέσω των παρουσιολογίων όπου υπογράφουν οι εργαζόμενοι στις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης.

Ο υποδιοικητής απλώς διεμήνυσε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος (βλ. νόμος Χατζηδάκη για διευθέτηση του χρόνου εργασίας) και μετέθεσε στο άγνωστο μέλλον την όποια ενημέρωση του προσωπικού για το μέτρο.

Το ίδιο το έγγραφο  αποδεικνύει ότι ο πραγματικός σκοπός της Διοίκησης είναι η τρομοκράτηση και ο διαχωρισμός του προσωπικού, σκοπός που ήδη υπηρετείται από τις δεκάδες, κάθε βδομάδα, άδικες πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων μια και φαίνεται πως στη «ναυαρχίδα του ΕΣΥ» οι ήρωες υγειονομικοί έγιναν από τη μια στιγμή στην άλλη παραβατικοί!!!

Για τέτοιες «επιτυχίες» της η Διοίκηση αναμένει το «άριστα» στην επερχόμενη πολυδιαφημισμένη αξιολόγηση Διοικητών…

Επιφυλασσόμενοι για κάθε δικαίωμά μας εξ’ ονόματος κάθε μέλους μας, δηλώνουμε πως θεωρούμε αδήριτη υποχρέωση της Διοικησης την επίσημη γραπτή τοποθέτηση της, επί των εύλογων ερωτημάτων μας, ασφαλώς συνοδευόμενη από το ανάλογο παράρτημα συμβάσεων, προκειμένου να κάνουμε χρήση τους τόσο στις επόμενες νομικές ενέργειές μας, όσο και στην προσφυγή μας στην Επιθεώρηση Εργασίας, την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και όπου αλλού χρειαστεί.

Σε κάθε περίπτωση είναι γνωστό ότι με αγώνες συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας που σχετίζονται ευθέως με το δικαίωμα των ασθενών μας σε δημόσιες κ δωρεάν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου. 16-08-2023 –

To ΔΣ του ΣΕΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου