Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Μ. Ανδριώτη: Ακόμα ένα περιστατικό που αποδεικνύει την μεγάλη έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό στο ΕΚΑΒ.

 

Την δική της θέση αναφορικά με το περιστατικό που σημειώθηκε χτες όταν επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματίας με πυροσβεστικό όχημα αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Μ. Ανδριώτη.

Σύμφωνα με αυτή: «Ακόμα ένα περιστατικό που αποδεικνύει την μεγάλη έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό στο ΕΚΑΒ.
Χρειάστηκε ασθενοφόρο στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας και δεν μπορούσε να έρθει λόγω έλλειψης πληρώματος, όπως άμεσα ενημερώθηκα από το ΕΚΑΒ Κέρκυρας.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξακολουθεί να διεκδικεί και να απαιτεί, τόσο από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ , την αναβάθμιση των υπηρεσιών σε Κέρκυρα , αλλά και σε όλα τα Ιόνια Νησιά.
Έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση άνω του 1.000.000 ευρώ για 18 ασθενοφόρα μέσω ΕΣΠΑ , με τον διαγωνισμό να “τρέχει” από το ΕΚΑΒ σε κεντρικό επίπεδο.
Έχουμε εξασφαλίσει προσωπικές δεσμεύσεις, τόσο του Υπουργού Υγείας, όσο και του Προέδρου του ΕΚΑΒ για προσλήψεις και ενίσχυση του δυναμικού του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια μας.
Δεν σταματάμε να διεκδικούμε και να είμαστε σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς προκειμένου να δώσουμε οριστικές λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας».

corfutvnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου