Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Εμπαιγμός του Υπουργείου Οικονομικών. Τα Σώματα Ασφαλείας θα πληρωθούν στις 21 Απριλίου, οι υγειονομικοί στις 26 Απριλίου

 

Την έντονη αντίδραση της εκφράζει η ΠΟΕΔΗΝ στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να προγραμματίσει την πληρωμή του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας  την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου αντί για 26 Απριλίου. Έλλειψη σεβασμού καταγγέλλει η ομοσπονδία στους υγειονομικούς που έδωσαν αγώνα στην πρώτη γραμμή τα δυο χρόνια της πανδημίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ στηλιτεύει την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στην οποία γίνεται λόγος για  «κοινωνική  ευαισθησία». Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ότι με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού ενόψει Πάσχα προχώρησε στην πληρωμή των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας νωρίτερα. Ωστόσο, δεν έλαβαν υπόψη την προσφορά των υγειονομικών του ΕΣΥ καθώς και των εργαζόμενων στις Προνοιακές Μονάδες. Η ΠΟΕΔΗΝ ενημερώθηκε από την  Ενιαία Αρχή Πληρωμών ότι οι υγειονομικοί θα πληρωθούν  το μισθό τους  κατόπιν εορτών  Πάσχα στις 27 Απριλίου.

«Είναι εμπαιγμός για τους πολεμιστές, τους ήρωες του υγειονομικού πολέμου ακόμη και στο ζήτημα της επίσπευσης της πληρωμής του μισθού» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Με νόημα η ομοσπονδία διερωτάται «για τους υγειονομικούς των 850 ευρώ το μήνα δεν υπάρχει ζήτημα  κοινωνικής ευαισθησίας, δεν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες λόγω Πάσχα κατά την κυβέρνηση».Έκκληση κάνει η ΠΟΕΔΗΝ προς την κυβέρνηση να διορθωθεί η αδικία.

Πρόβλημα αντιμετώπισαν και οι 4.000 υγειονομικοί των νοσοκομείων που εργάζονται μέσω του ΟΑΕΔ  καθώς δεν έλαβαν το μισθό τους 15 Απριλίου, την εξόφληση Μαρτίου. Εξαιτίας των ειδικών αργιών του ευρώ που έχουν καθιερωθεί για τον εορτασμό του καθολικού Πάσχα δεν ειδοποιήθηκαν από τις τράπεζες. Οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί κατέληξαν να  πληρωθούν χθες 19 Απριλίου με τέσσερις ημέρες καθυστέρηση. «Που είναι εδώ η  κοινωνική ευαισθησία του  υπουργείου οικονομικών;» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Τέλος η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει «και βέβαια δεν ξεχνάμε τους  3.500  συναδέλφους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναστολή (το μέτρο  της αναστολής  αφορά 7.500 συναδέλφους) χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος και οκτώ μήνες είναι χωρίς μισθό».

virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου