Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

 


Αρχές Σεπτέμβρη 2021 σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης, το υπουργείο Υγείας κατέθεσε στη Βουλή, την πρώτη τροπολογία που υπογράφεται από τον νέο τότε υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, για τα κενά που θα προκύψουν από την αναστολή καθηκόντων που επιβάλλεται στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και τις αναγκαίες μετακινήσεις του προσωπικού.

Με την τροπολογία η κυβέρνηση ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα να καλυφθούν θέσεις από ιδιωτικές εταιρείες ειδικά σε ότι αφορά υπηρεσίες όπως διοίκηση, καθαριότητα, σίτιση, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, λογιστήριο, κ.α., αλλά ακόμη και τα ασθενοφόρα θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωση που δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες από το ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία:

«Για την κάλυψη κενών που προκύπτουν από την εφαρμογή του άρθρου 206 του ν. 4820/2021, οι διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών δύνανται, κατά παρέκκλιση των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων, να συνάπτουν συμβάσεις με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κατόχους αδειοδοτημένων ασθενοφόρων του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να εξυπηρετούν δευτερογενείς διακομιδές (όπως εξιτήρια και επανεξετάσεις) των δομών υγείας αρμοδιότητάς τους».

Δηλαδή επιτρέπονται συμβάσεις με κατόχους αδειοδοτημένων ασθενοφόρων του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να εξυπηρετούν όχι διακομιδές πρώτης γραμμής (Covid-19, επείγοντα, ατυχήματα, κ.λπ), αλλά εξιτήρια και επανεξετάσεις. Όλες οι παραπάνω συμβάσεις μπορούν να γίνουν με απευθείας αναθέσεις.

Οι φόβοι μας επαληθεύονται!!!

Αντί μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να παραδώσει το ΕΚΑΒ στους ιδιώτες, και αφορμές όπως αυτή των λίγων ανεμβολίαστων υγειονομικών, είναι απλώς προσχήματα.

Στην τελευταία συνάντηση του Σωματείου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, διαφυλάχθηκε η μη είσοδος των ιδιωτών στο έργο του ΕΚΑΒ, με την επιχειρηματολογία του υπουργού για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσα στον μήνα Απρίλιο 2022. 

Ο μήνας Απρίλιος έφυγε, προσλήψεις ούτε που ακούγονται και οι ιδιώτες προχώρησαν σε συμβάσεις έργου με πολλά νοσοκομεία (Ιπποκράτειο, Ευαγγελισμός, Ερυθρός κ.α.) αναγκάζοντας την κοινωνία να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και το ΕΚΑΒ να χάνει τον κοινωνικό του ρόλο.

ΡΩΤΑΜΕ:

  • Ο κ.Παπαευσταθίου (που αγαπάει τόσο πολύ το ΕΚΑΒ) σαν Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ συμφωνεί με τις ενέργειες των υφισταμένων του Διοικητών νοσοκομείων, εισόδου των ιδιωτικών ασθενοφόρων και προσφοράς έργου μετ' αμοιβής;
  • Ο κ.Παπαευσταθίου (που αγαπάει τόσο πολύ το ΕΚΑΒ) τι έχει κάνει ώστε να πιέσει το Υπουργείο Υγείας και την πολιτική του ηγεσία, για ενίσχυση με μόνιμες προσλήψεις;
  • Ο κ.Παπαευσταθίου (που αγαπάει τόσο πολύ το ΕΚΑΒ) τι έχει κάνει για την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ και όχι την συρρίκνωσή του;
  • Η πλειοψηφία του Σωματείου (που κάποτε τα έσπαγε όλα - περίοδος ΣΥΡΙΖΑ) σήμερα κρατάει "ένοχη" σιωπή, σιγοντάροντας τι; Το Υπουργείο Υγείας, τον Παπαευσταθίου ή τους ιδιώτες που "κονομάνε" στις πλάτες του απλού κοσμάκη;
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου