Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

 

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη 6 Απριλίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σε πρακτικό επίπεδο με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας, δεν θα λειτουργήσουν οι αστικές συγκοινωνίες με εξαίρεση τα λεωφορεία που θα λειτουργήσουν από 9πμ έως 9μμ, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην γενική 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 6 Απριλίου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε τροποποιημένο πρόγραμμα δρομολογίων.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Το Δικαστήριο κατόπιν προσφυγής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έκρινε την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, των ηλεκτρονικών μηχανικών και των τηλεπικοινωνιακών παράνομη.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην πλ. Κλαυθμώνος από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ-Ομοσπονδίες και στο Σύνταγμα από το ΠΑΜΕ στις 11πμ.


Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της «καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να μετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία πού έχει προκηρύξει για μεθαύριο Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.
Με κεντρικό σύνθημα, “ο μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει” η Συνομοσπονδία διεκδικεί μεταξύ άλλων αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας .
Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται.
Απεργούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα.
Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική».


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της 24ωρης Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας της 6ης του Απρίλη, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Η απεργία μας αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ενός άδικου πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Ταυτόχρονα, εξαθλιώνει περαιτέρω τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, αφού οι τιμές των αγαθών αυξάνονται ραγδαία και το λαϊκό εισόδημα έχει εξανεμιστεί. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία μας είναι το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος».


Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι: «H Διοίκηση στα ΗΛΠΑΠ και η κυβέρνηση στέλνουν αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια το σωματείο εργαζομένων επιδιώκοντας να βγάλουν παράνομη την αυριανή απεργία.

Δε θα μπούμε στη λογική της νομιμότητας της αυριανής πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας που έχει προκηρυχτεί βδομάδες πριν. Η ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας, η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργία δε θα περάσουν!

Καλούμε τους συναδέλφους στα τρόλεϊ, να μη φοβηθούν και να προσπεράσουν τις απειλές και την τρομοκρατία. Να μην πιάσουν τιμόνι αύριο!

Με τους αγώνες μας να στείλουμε μαζικό-μαχητικό μήνυμα σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, για αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές, ενάντια στην ακρίβεια και στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!».

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου