Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Σημαντική προσθήκη τα τρία νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ Βόλου

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παραλαβή τριών νέων ασθενοφόρων που αγόρασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον τομέα του ΕΚΑΒ Βόλου, τα οποία διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και θεωρούνται σημαντική προσθήκη για καλύτερη προνοσοκομειακή φροντίδα στην πόλη και καλύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών.
Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκε ο Κώστας Σταμνάς, διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, που τόνισε ότι «παραλάβαμε σήμερα τρία νέα ασθενοφόρα με καινούργιο εξοπλισμό, που θα συμβάλει στις ανάγκες της περιοχής μας, για την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Είναι σημαντική μέρα γιατί ανανεώνεται ο στόλος μας κατά τρία ασθενοφόρα, έχουμε συνολικά 12 ασθενοφόρα, τα επτά από τα οποία είναι πιο καινούργια».
Τα νέα ασθενοφόρα είναι μάρκας NISSAN, ενώ το πιο παλιό όχημα είναι μοντέλο του 1998, που είναι προς απόσυρση, επισήμανε ο πρόεδρος.

Έπεται ένας νέος διαγωνισμός, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ με 12 ασθενοφόρα, τρεις κινητές μονάδες και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, κυρίως για την υποστήριξη των τομέων του ΕΚΑΒ που έχουν περισσότερες ανάγκες, όπως Καρδίτσα και Τρίκαλα, τόνισε ο κ. Σταμνάς.

Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Αγοραστό, που ενέταξε την αγορά ασθενοφόρων στα προγράμματα ΕΣΠΑ, τους διασώστες – πληρώματα των ασθενοφόρων των παραστημάτων Θεσσαλίας, το τηλεφωνικό κέντρο και τα Σωματεία, με τους οποίους υπάρχει άριστη συνεργασία και έχουν επωμιστεί όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις σ’ αυτό τον καιρό που ζούμε.
Ο κ. Σταμνάς χαρακτήρισε επαρκή τον στόλο των ασθενοφόρων στον τομέα ΕΚΑΒ Βόλου, τόνισε ότι χρειάζονται ακόμη 10-12 άτομα και πρόσθεσε ότι υπάρχει προκήρυξη για πρόσληψη 450 ατόμων για το Ν. Αττικής και τα νησιά, που αν γίνουν πιθανόν με μετακινήσεις να καλυφθούν κάποια κενά.

Ο νέος πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Μαγνησίας Παναγιώτης Γάλλος είπε ότι είναι μεγάλη η χαρά του, που αναλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου του Σωματείου του ΕΚΑΒ Μαγνησίας, παραδόθηκαν τρία αυτοκίνητα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, τα οποία μπαίνουν απευθείας στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
«Τα ασθενοφόρα θα είναι νέα όπλα στην φαρέτρα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, είναι πλήρως εξοπλισμένα για καλύτερη προνοσοκομειακή φροντίδα στην πόλη μας και καλύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών», τόνισε.

magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου