Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Συνεργασία για παροχή πρώτων βοηθειών

 

Μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σωστή παροχή πρώτων βοηθειών - επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας ξεκινά σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΚΑΒ. Το πρόγραμμα αφορά στην εκπαίδευση του προσωπικού στην Περιφέρεια και στους Δήμους, σε άλλους

εργασιακούς χώρους, σε σχολεία, αλλά και σε πολίτες. Το πλαίσιο της συνεργασίας συζητήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Κουτσουμπέλη. Στη συνάντηση των δύο πλευρών συζητήθηκαν ακόμη ο σχεδιασμός για την ανέγερση νέου κέντρου του ΕΚΑΒ στη Λάρισα, με στόχο να ωριμάσουν οι μελέτες ώστε το έργο να μπορεί να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027, το θέμα των αεροδιακομιδών και ο σχεδιασμός ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου όπου καταγράφονται αυξημένες ανάγκες παροχής προνοσοκομειακής βοήθειας. Επισημάνθηκε παράλληλα ότι με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας παραδόθηκαν πρόσφατα 10 νέα ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ αναμένονται ακόμα 13 ασθενοφόρα και 4 Κινητές Μονάδες που θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το έργο του ΕΚΑΒ. Στη συνάντηση συμμετείχαν η διευθύντρια εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Βασιλική Δημητροπούλου, ο διευθυντής του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Σταμνάς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας.

* Νωρίτερα, εκπρόσωπος εταιρείας ιατρικών ειδών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στη Λάρισα και ενημέρωσε τους εκπαιδευτές του Κέντρου από ολόκληρη τη Θεσσαλία για τις δυνατότητες του εξομοιωτή σώματος νέας τεχνολογίας, που έχει προμηθευτεί το ΕΚΑΒ στην Αθήνα για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του ΙΕΚ ΕΚΑΒ.

eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου