Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Το προσωπικό του δήμου Μυλοποτάμου εκπαιδεύτηκε σε θέματα πρώτων βοηθειών

 

Το Τμήμα Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Μυλοποτάμου, διοργάνωσαν δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια που είχαν σαν στόχο την εκπαίδευση του προσωπικού διάφορων φορέων και υπηρεσιών που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Μυλοποτάμου σε θέματα Πρώτων Βοηθειών.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στον χώρο εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ και είχαν σαν στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση του προσωπικού στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών όπως η παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις ατυχημάτων, εγκαυμάτων, ηλεκτροπληξίας, πνιγμού και απώλειας αισθήσεων.

Το πρώτο σεμινάριο έγινε στις 31/5/2024 με θέμα: « Δεξιότητες Πρώτων Βοηθειών για παιδιά και βρέφη» και συμμετείχε το προσωπικό των βρεφικών και παιδικών σταθμών που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Μυλοποτάμου.

Το δεύτερο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 11/06/2024 με θέμα «Πρώτες βοήθειες και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή» και συμμετείχε προσωπικό του Δήμου Μυλοποτάμου, προσωπικό από τα Βοήθεια στο Σπίτι Περάματος και Γαράζου, το προσωπικό του ΚΗΦΗ Περάματος, των ΚΕΠ Μυλοποτάμου καθώς και προσωπικό από το Αστυνομικό Τμήμα Μυλοποτάμου.

Η Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Μυλοποτάμου και το Κέντρο Κοινότητας ευχαριστούν θερμά τους κυρίους  Εμμανουήλ Λέκκα και Ανδρέα Βουρβαχάκη, διασώστες του ΕΚΑΒ για την άψογη συνεργασία και εξαιρετική παρουσίαση και εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου Μυλοποτάμου καθώς και τους συμμετέχοντες που συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης.

rethnea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου