Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Την ενεργοποίηση του τομέα ΕΚΑΒ, ζητά από τον υπουργό Υγείας ο δήμαρχος Καρπάθου

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 27/05/2024 στον Δήμο Καρπάθου υπό την παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας , αλλά και πρότερων συσκέψεων με στελέχη του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου, ο Δήμαρχος Καρπάθου Μιχαήλ Φελλουζής με σχετική επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, αιτείται και εγγράφως τα θέματα που ταλανίζουν το ΓΝ Καρπάθου.

Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η Κάρπαθος, όπως γνωρίζετε, αποτελεί το δεύτερο σε έκταση νησί των Δωδεκανήσων με 7000 μόνιμους κατοίκους και ένας αποδεδειγμένα σημαντικός τουριστικός προορισμός συνεχώς αναπτυσσόμενος, με πάνω από 125.000 τουρίστες – επισκέπτες ετησίως. Παρόλα αυτά, οι υποδομές της στον τομέα Υγείας χρήζουν βελτιώσεων (λειτουργία αξονικού τομογράφου, λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού).
Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 27/05/2024 στον Δήμο μας, υπό την παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Ειρήνης Αγαπηδάκη, αλλά και πρόερων συσκέψεων με στελέχη του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου, αιτούμαστε τα εξής:
1.Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείο Καρπάθου, αφού είναι υποστελεχωμένο σε γιατρούς και νοσηλευτές. Προτείνεται: α. Πλήρης ενεργοποίηση του οργανογράμματος του Νοσοκομείου β. Ανοιχτή προκήρυξη τόσο για τους αγροτικούς ιατρούς, όσο και για τους ειδικευμένους ιατρούς, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Επί 24 ιατρών που προβλέπει το παρόν οργανόγραμμα, υπηρετούν 10, ενώ επί 18 νοσηλευτριών – νοσηλευτών υπηρετούν 13.
2.Ενεργοποίηση της λειτουργίας του τομέα ΕΚΑΒ. Προτείνεται: α. κάλυψη με διασώστες, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι βάρδιες και κατά συνέπεια να μπορούν να ενεργοποιούνται και τα δύο ασθενοφόρα που διαθέτει το Νοσοκομείο, ιδιαίτερα την περίοδο από 1/5 – 30/9 β. Μέριμνα για τη στέγαση των διασωστών από τον τομέα του ΕΚΑΒ και παροχή ιδιαίτερων κινήτρων.
3.Υπόδειξη οικοπέδου ιδιοκτησίας Δήμου Καρπάθου ή ακινήτου στο οποίο το Υπουργείο Υγείας, θα χρηματοδοτήσει, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ή άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου την μελέτη και κατασκευή κτιριακών δομών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως οίκημα ιατρών – νοσηλευτών – λοιπού προσωπικού του Γ.Ν. Καρπάθου και του προσωπικού του ΕΚΑΒ.
Κύριε Υπουργέ,
Κλείνοντας τη σύντομη επιστολή μου, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μας από τη συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής του Νοσοκομείου μας, καθώς και τις ενέργειες του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου για τη βελτίωση αυτής.
Αναμένοντας ενέργειες αρμοδιότητάς σας ευελπιστούμε στην αμέριστη στήριξή σας στα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Μιχαήλ Κων. Φελλουζής”

realvoice995.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου