Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Νοσηλεύτρια στα Φάρσαλα τραυματίστηκε στο ασθενοφόρο όπου κλήθηκε να κάνει τη διασώστρια

 

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην επικίνδυνη και παράνομη απόφαση του Υπουργείου Υγείας να στελεχώνονται τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης των Κέντρων Υγείας στις περιοχές που δεν υπάρχουν τομείς του ΕΚΑΒ με ενστόλους και το πάσης φύσεως υγειονομικό προσωπικό που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας. Εντελώς άσχετοι με διακομιδές, χωρίς εκπαίδευση και εξειδίκευση. Φυσικά εκτεθειμένοι σε ποινικές διώξεις από συγγενείς.

Τα νησιά μας για ακόμη ένα καλοκαίρι είναι με ένα ασθενοφόρο τη βάρδια. Ελάχιστες φορές υπάρχει δεύτερο.
Άρα αναμένονται πολλές διακομιδές σε καρότσες φορτηγών.
Την Δευτέρα 27/5/2024 κλήθηκε ο τομέας του ΕΚΑΒ των Φαρσάλων να διακομίσει νεφροπαθή ασθενή στη Λάρισα από το χωριό Μικρό Ευύδρειο Λάρισας.
Ο τομέας του ΕΚΑΒ Φαρσάλων που εγκαινιάσθηκε το 2019 είναι υποστελεχωμένος από διασώστες. Πώς λύνονται τα κενά; Με το πάσης φύσεως προσωπικό του κέντρου υγείας Φαρσάλων και εν προκειμένω με νοσηλεύτρια που πήρε εντολή να κάνει τη διασώστρια.
Ελαβε λοιπόν εντολή η νοσηλεύτρια μαζί με έναν διασώστη να διακομίσουν τον ασθενή.
Φθάσανε σπίτι του και στάθηκε αδύνατον να σηκώσει το φορείο η Νοσηλεύτρια με τον ασθενή.
Φώναξαν τη πυροσβεστική να βοηθήσει. Πράγματι ήρθε η πυροσβεστική και κατάφεραν να μεταφέρουν τον ασθενή στο Ασθενοφόρο. Μαζί συνοδεία και γιατρός.
Στο δρόμο προς τη Λάρισα και ενώ η νοσηλεύτρια προσέφερε πρώτες βοήθειες εν κινήσει στον ασθενή, σε μία στροφή έπεσε και κτυπησε στη πόρτα του ασθενοφόρου. Αν δεν τη συγκρατούσε η γιατρός θα βρισκόνταν στο δρόμο. Το ασθενοφόρο παλαιό.
Τραυματίσθηκε και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ευτυχώς έφερε ελαφρά τραύματα και της χορηγήθηκε αναρρωτική άδειά.
Επιτέλους πότε θα σταματήσει αυτό το επικίνδυνο μέτρο να γίνονται διακομιδές από στρατιωτικούς με δυο ημέρες εκπαίδευση, από διοικητικούς υπαλληλους, καθαρίστριες, νοσηλεύτριες κ.λ.π των κέντρων Υγείας.
Δικαιολογημένα χθες στο Κεντρο Υγείας Φαρσάλων το Σωματείο οργάνωσε δυναμική κινητοποίηση. Να προσληφθούν διασώστες, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να δοθούν κίνητρα όπως για όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου