Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

"Εγινε ...Μυκονιάτισσα" η Μαρία Κολοβού του ΕΚΑΒ Χαλκίδας

 

Κάτοικος Μυκόνου έγινε για λίγο η διασώστρια του ΕΚΑΒ Χαλκίδας Μαρία Κολοβού, σύζυγος του Αμαρύνθιου οδοντίατρου Γιάννη Πετρογιάννη. Μετακόμισε στο «νησί των ανέμων» για υπηρεσιακούς λόγους και επί έναν μήνα θα συνδυάζει δουλειά με διακοπές.

Η προσωρινή εγκατάσταση της Μαρίας Κολοβού στο χλιδάτο αιγαιοπελαγίτικο νησί έγινε στο πλαίσιο εθελοντικών μετακινήσεων των διασωστών του ΕΚΑΒ, ώστε να καλύψουν αυξημένες ανάγκες σε διάφορα νησιά της Ελλάδας.

«Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στη Μύκονο και έχω ενθουσιαστεί με το νησί, το οποίο προτίμησα έναντι της Σαντορίνης» είπε στη «Γνώμη» η Μαρία Κολοβού και συνέχισε: «Ακόμη δεν έχει κόσμο και η δουλειά μας είναι περιορισμένη. Καμία σχέση με το χάος της Χαλκίδας.

»Επέλεξα να εργαστώ εκτός έδρας, γιατί το μεροκάματο είναι διπλάσιο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Παλιότερα δεν μπορούσα να το κάνω, γιατί έπρεπε να φροντίζω τα τρία παιδιά μου. Πλέον, έχουν μεγαλώσει αρκετά, ώστε να συντηρούνται μόνα τους.

»Όσο για τον σύζυγό μου, τα καταφέρνει μια χαρά με τα παιδιά μας. Είναι δραστήριος και φροντίζει να κυλάνε όλα στην εντέλεια μέσα στο σπίτι. Η μετακίνησή μου, άλλωστε, έγινε με τη συγκατάθεση της οικογένειας».

Η Μαρία εγκαταστάθηκε στην Άνω Μερά και, όταν δεν έχει βάρδια, απολαμβάνει τις ομορφιές του νησιού. «Έκανα το πρώτο μου μπάνιο στην όμορφη και δημοφιλή παραλία “Καλό Λιβάδι”. Ήταν υπέροχα» μας είπε η ίδια και πρόσθεσε:

«Σίγουρα θα κάνω μερικές βουτιές ακόμη, ενώ προπονούμαι αρκετά συχνά. Υπάρχει ένα γήπεδο δίπλα στο κατάλυμα, όπου μένω, και το επισκέπτομαι για τρέξιμο. Φροντίζω να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και να επιστρέψω στην Εύβοια ψυχικά και σωματικά ανανεωμένη».

Η επιστροφή της τρίτεκνης μητέρας είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Ιουνίου. Το ΕΚΑΒ Χαλκίδας, πάντως, εξετάζει να κόψει για λίγο τις μετακινήσεις των διασωστών, γιατί οι ανάγκες της υποστελεχωμένης υπηρεσίας είναι εξαιρετικά μεγάλες.

egnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου