Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Η «μάχη» ασθενοφόρου ΕΚΑΒ για μεταφορά τραυματία από τροχαίο

 

Τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ για να φτάσουν εγκαίρως στον τραυματία και τον ασθενή αλλά και για την άμεση και ασφαλή διακομιδή του στο Νοσοκομείο, αναδεικνύει βίντεο μέσα από ασθενοφόρο, την ώρα που φτάνει σε τροχαίο στη Χαλκιδική, αλλά και στη συνέχεια κατά τη διαδρομή προς το Νοσοκομείο.

Στο σχετικό κείμενο από το «ΕΚΑΒ Τομέας Κασσάνδρειας Χαλκιδικής» τονίζεται πως πολλές φορές σε επείγοντα περιστατικά, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή, η συνείδηση καθοδηγεί να γίνουν ενέργειες που μπορεί να είναι αντίθετες στον ΚΟΚ.

Ακόμη τονίζονται τα προβλήματα του οδικού δικτύου στη Χαλκιδική, όπου ο όγκος των οχημάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που εξυπηρετεί, με κακής ποιότητας οδόστρωμα και χωρίς ΛΕΑ.

Αναλυτικά αναφέρεται:

«Όταν πρόκειται για επείγον περιστατικό, ορισμένες φορές η συνείδηση μας καθοδηγεί να πράξουμε αντίθετα από αυτό που ορίζει ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας...

Γρήγορη μα ταυτόχρονα ασφαλής μεταφορά τραυματία από τροχαίο ατύχημα απ' το σημειο του συμβάντος προς το νοσοκομείο αναφοράς!

Η πανέμορφη ομολογουμένως Χαλκιδική, είναι ένα δύσκολο "πεδίο μάχης" τόσο εξαιτίας της μορφολογίας της όσο και λόγω των μεγάλων αποστάσεων που καλούμαστε να διανύσουμε προκειμένου να φτάσουμε εγκαίρως απ' το ένα σημείο στο άλλο... αν συνυπολογίσει κάνεις και τις όποιες δεξιότητες/χειρισμοί πρέπει να εφαρμοστούν αρκετές φορές στον ασθενή εν κινήσει, τότε το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει ακόμη περισσότερο...

Ολα αυτα σ' ένα οδικό δίκτυο κατασκευασμενο για να εξυπηρετεί το 1/5 των οχημάτων που κινούνται σήμερα επάνω σε αυτό, με κακής ποιότητας οδόστρωμα, ανύπαρκτη ΛΕΑ και με ότι αυτό συνεπάγεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!

Για την ιστορία, έγινε εκτίμηση και περιποίηση τραυμάτων από τους διασώστες του πρώτου ασθενοφόρου Α51, που βρέθηκαν στο συμβάν... Αμέσως με τη δική μας άφιξη στα επομενα ελαχιστα λεπτά, οργανώθηκε ο απεγκλωβισμός του τραυματία και ακινητοποιήση του στο φορείο του ασθενοφορου με χρήση σανίδας ακινητοποιήσης.

ΕΚΑΒ τομέας Κασσάνδρειας Χαλκιδικής

typosthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου