Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Με το ΕΚΑΒ από νοσοκομείο σε νοσοκομείο οι ασθενείς "ψάχνουν" γιατρούς και θεραπεία στην Κρήτη


Ολοένα και χειροτερεύει η κατάσταση στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, που μαστίζεται από δραματική υποστελέχωση γιατρών. Τα προβλήματα γιγαντώνονται κάτι που θα αποτυπωθεί και τον Αύγουστο.

Οπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Γιώργος Μανουσάκης, τον Αύγουστο θα κλείσει για μία εβδομάδα η Καρδιολογική Κλινική, για 10 ημέρες η Χειρουργική, επίσης για 7 ημέρες δεν θα εφημερεύει Αναισθησιολόγος, και άρα για 7 ημέρες δεν θα λειτουργεί η Μονάδα Εντατική Θεραπείας.

Επίσης το Ακτινολογικό Τμήμα δεν θα εφημερεύει τις μισές μέρες του μήνα.

Η υπολειτουργία της Παθολογικής Κλινικής αποφεύχθηκε στο παρά πέντε, χάρη στη μετακίνηση γιατρού από το Κέντρο Υγείας Καστελίου, ενώ ο κ. Μανουσάκης, εξέφρασε φόβους για την λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού από τον Σεπτέμβριο.

Στο πρόγραμμα εφημεριών του Αυγούστου υπάρχουν 7 κενές εφημερίες στο αναισθησιολογικό, 8 στο καρδιολογικό, 10 στο χειρουργικό,  7 στη ΜΕΘ και 16 στο ακτινολογικό, καθώς επίσης πολλά  κενά στις μονήρεις ειδικότητες (ΩΡΛ, ουρολογικό, δερματολογικό, οφθαλμολογικό, γαστρεντερολογικό κλπ).

Image
νοσοκομειο αγιου νικολαου

Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ οι ασθενείς...

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου δημοσιοποίησε σοβαρά περιστατικά ασθενών, οι οποίοι, μέσα στον Ιούλιο, λόγω της έλλειψης γιατρών, χρειάστηκε να περιφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ, προκειμένου να τους προσφερθούν οι ιατρικές υπηρεσίες που χρειάζονταν.

Οπως η περίπτωση ασθενούς με έντονο κοιλιακό άλγος που χρειάστηκε να διακομιστεί με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας και από εκεί, πίσω στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου και χειρουργήθηκε και από εκεί επειδή δεν λειτουργούσε η ΜΕΘ διακομίστηκε στο Βενιζέλειο όπου δυστυχώς κατέληξε.

Επίσης ασθενής με σκωλικοειδίτιδα διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και πίσω στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου χειρουργήθηκε την επομένη, όταν υπηρχε αναισθησιολόγος.

Οπως το περιστατικό του μαχαιρώματος στη Σητεία, όπου ο ασθενής επρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου όμως δεν εφημέρευε ακτινολόγος για αξονική, και τελικά μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο και επέστρεψε αργότερα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για νοσηλεία, ενώ ταλαιπωρία υπέστη και ηλικιωμένος με έντονο κοιλιακό άλγος που διεκομίσθη από το νοσοκομείο Αγίου στο Βενιζέλειο για αξονική και στη συνέχεια επέστρεψε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου χειρουργήθηκε σε πολύωρη επέμβαση.

Την περασμένη Παρασκευή 3/8/24 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της επιτροπής αγώνα για τη δημόσια υγεία και για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Λασιθίου, όπου συμμετείχαν πάνω από 20 εκπρόσωποι φορέων.

Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν είναι με μέριμνα του συλλόγου εργαζομένων να δημοσιεύονται στην τοπική εφημερίδα και στα τοπικά μέσα ποιες ειδικότητες εφημερεύουν και ποιες όχι την επόμενη μέρα, στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Image

Αναλυτικά οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι:

1) να υπάρξει συντονισμός σε Παγκρήτιο επίπεδο για οργάνωση κινητοποίησης η κινητοποιήσεων το Σεπτέμβριο η τον Οκτώβριο.

2) να διερευνηθεί η δυνατότητα διεξαγωγής συναυλίας για τη δημόσια υγεία και το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου τον Αύγουστο η το Σεπτέμβριο 

3) να δημοσιεύονται με μέριμνα του συλλόγου εργαζομένων στην  τοπική εφημερίδα και στα τοπικά μέσα ποιες ειδικότητες εφημερεύουν και ποιες όχι την επόμενη μέρα.

4) Να τοποθετηθούν πανό σε διάφορα σημεία της περιοχής στα ελληνικά και στα αγγλικά και να τυπωθεί φυλλάδιο σε 4 γλώσσες

5) να υπάρξει προσπάθεια μέσα από την πολιτιστική ένωση και τους πολιτιστικούς συλλόγους  να διαβάζεται στα τοπικά πανηγύρια συντομο μήνυμα για τον αγώνα για τη δημόσια δωρεάν υγεία και το νοσοκομείο 

6) να διερευνηθεί η δυνατότητα συμμετοχής της επιτροπής αγώνα στις διαμαρτυρίες στη ΔΕΘ 

7) μια φορά κάθε εβδομάδα να οργανώνεται ενημερωτική εξόρμηση της επιτροπής αγώνα σε διάφορα σημεία (φανάρια, κέντρο, χωριά κλπ) με μοίρασμα φυλλαδίων και συζητήσεις 

ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου