Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Αίτημα για δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ από τον Δήμο Αλμυρού


Λύσεις από τους αρμοδίους φορείς ζητεί ο Δήμος Αλμυρού μετά και από τον θάνατο της τουρίστριας στην Ανάβρα για τον οποίο ξέσπασε και πολιτική κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για τη κατάσταση της υγείας.

Σε επαφή με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, βρίσκεται ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, ζητώντας του να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, ώστε να μπουν σε μια σειρά ορισμένα ζητήματα, με κυρίαρχο αυτό των εφημεριών των αγροτικών γιατρών.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη, δεν είναι δυνατόν κάποιοι γιατροί να κάνουν εφημερίες και κάποιοι να μην κάνουν, ενώ θα πρέπει και ο κ. Σερέτης να προχωρήσει στον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.

«Μιλάμε για έναν Δήμο που εκτείνεται σε 200 χιλιόμετρα, εκκινώντας από τα όρια της Φθιώτιδας (Χιλιαδού, Γλύφα) και περιλαμβάνει πολλά χωριά, μεταξύ των οποίων το Αχίλλειο που χρειάζεται να υπάρχει αγροτικός γιατρός, η Ανάβρα, η οποία κατοικείται από πολλούς ηλικιωμένους, ενώ η περιοχή πρέπει να διαθέτει και ασθενοφόρο».

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος σχετικά με το περιστατικό στην Ανάβρα, είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει ασθενοφόρο, καθώς την τουρίστρια την παρέλαβε όχημα που ξεκίνησε από τον Δομοκό της Φθιώτιδας.

Έτσι στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται παρεμβάσεις για να δημιουργηθεί σταθμός του ΕΚΑΒ στην περιοχή του Αλμυρού, γιατί η χιλιομετρική απόσταση από τον Βόλο είναι μεγάλη, γύρω στα 50 χιλιόμετρα.

«Ζητήσαμε από τον κ. Σερέτη να βρεθεί στον Αλμυρό για να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις, γιατί περιστατικά όπως αυτά με την τουρίστρια που έχασε τη ζωή της στην Ανάβρα, δεν τιμούν την περιοχή μας» κατέληξε ο κ. Εσερίδης.

magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου