Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Τροχαίο ατύχημα με θύμα ηλικιωμένη στον Πολύγυρο – Με 30 λεπτά καθυστέρηση η προσέγγιση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ

 

Καθυστέρηση 30 λεπτών για ασθενοφόρο που επρόκειτο να παραλάβει ηλικιωμένη θύμα τροχαίου ατυχήματος, μέσα στον οικισμό του Πολυγύρου.

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, με τραυματία μία ηλικιωμένη γυναικά, στην οδό Νικολάου Γερμανού.

Συγκεκριμένα, μία νεαρή οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός της, διότι καταλάθος έβαλε την όπισθεν, με αποτέλεσμα να παρασύρει την ηλικιωμένη, η οποία τραυματίστηκε.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας απεγκλώβισαν την ηλικιωμένη, η οποία βρισκόταν κάτω από το I.X., με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να μεταβαίνει στο σημείο μετά από περίπου 30 λεπτά και εν συνεχεία να μεταφέρει την τραυματία στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Το όχημα την νεαρής γυναίκας μεταφέρθηκε στην τροχαία του Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Αγωνία προκαλεί η καθυστέρηση 30 λεπτών της ώρας για την προσέγγιση του ασθενοφόρου στον τόπο του ατυχήματος, εντός του οικισμού του Πολυγύρου, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για την πρωτεύουσα του νομού όπου εδρεύει το νοσοκομείο, αφήνοντας ερωτηματικά για το τι θα συνέβαινε εάν το περιστατικό είχε σημειωθεί σε κάποια άλλη περιοχή όπως η Ουρανούπολη, η Συκιά, το Παλιούρι, οπότε θα χρειαζόταν 2 τουλάχιστον ώρες για τη μεταφορά ενός τραυματία, με ότι αυτό συνεπάγεται.

xalkidikipolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου