Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Ανάκληση Σχεδίου Μετεγκατάστασης του ΕΚΑΒ Θάσου λόγω Χωροταξικών Προβλημάτων

Για το καλοκαίρι του 2024, το ΕΚΑΒ Θάσου εξέτασε το ενδεχόμενο να μετεγκατασταθεί στο κτίριο της πρώην κοινότητας Σωτήρος, προκειμένου να λειτουργήσει ως έδρα των ασθενοφόρων και του προσωπικού του. Αν και ο Δήμος Θάσου αποφάσισε να παραχωρήσει τον χώρο, αποδείχθηκε ότι αυτός ήταν μικρός και ανεπαρκής για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Παρά τον αρχικό σχεδιασμό του Ιουνίου, στο τέλος Ιουλίου το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΑΒ αποφάσισε να ανακαλέσει το σχέδιο μετεγκατάστασης. Η απόφαση αυτή βασίστηκε σε διαπιστώσεις που προέκυψαν κατά τον επιτόπιο έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι οι παραχωρηθέντες χώροι δεν επαρκούσαν για τη στέγαση των υπαλλήλων. Το Παράρτημα Καβάλας του ΕΚΑΒ εισηγήθηκε την ανάκληση της απόφασης λόγω της ανεπάρκειας των χώρων στέγασης.

Παρά την ανάκληση του σχεδίου, οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων του ΕΚΑΒ και του Δήμου Θάσου συνεχίζονται. Αυτή τη στιγμή εξετάζεται η κατασκευή νέου κτιρίου, το οποίο θα λειτουργεί ως βάση του ΕΚΑΒ, στην περιοχή του δασυλλίου του Πρίνου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, ενώ το δεύτερο ήταν τοποθετημένο στην περιοχή της Παναγίας.

enanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου