Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Σε αναμονή νέων ασθενοφόρων είναι το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας



Για το θέμα της ανανέωσης του στόλου των ασθενοφόρων, δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης.

”Υπήρχε ένα πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ, το οποίο είχε εξαγγελθεί από τον προηγούμενο περιφερειάρχη τον κ. Μέτιο το 2021, στη διάρκεια της πανδημίας του covid, σύμφωνα με το οποίο το Ε.Κ.Α.Β. θα έπαιρνε ειδικό εξοπλισμό με κάψουλες για τους ασθενείς με covid τότε, αλλά και ασθενοφόρα περίπου 26 οχήματα, 20 απλά και 6 κινητές μονάδες”, ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιτσιλικάκης.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

”Είμαστε στο 2024, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα εκείνο το πρόγραμμα και πιθανότατα πλέον να μην ισχύει. Τα όσα γράφηκαν είναι πιθανόν μία συνέχεια του τότε προγράμματος που επανέρχεται, επειδή τότε δεν είχε υλοποιηθεί σε ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπως είναι αυτό του 2021 -2027, για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτά τα ασθενοφόρα. Δεν θα πω αν θα τα πάρουμε, γιατί και τότε λέγαμε ότι τα παίρναμε όπως και εξοπλισμό και τελικά δεν τα πήραμε. Φυσικά και χρειαζόμαστε αυτά τα ασθενοφόρα. Τα προηγούμενα τα είχαμε πάρει πριν από περίπου 7 – 8 χρόνια, είναι καταπονημένα, δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, οπότε είναι καιρός σιγά σιγά να αρχίσει να γίνεται και μία ανανέωση του στόλου, διότι είμαστε και παράρτημα”, τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τσιτσιλικάκης.

ΈΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

”Πολλές φορές αναγκαζόμαστε και δανείζουμε ασθενοφόρα και στη Δράμα και στις Σέρρες, κάποιες φορές δανείζουμε και στη Θάσο που είναι οι τομείς του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, με αποτέλεσμα να μένουνε εμείς χωρίς ασθενοφόρα. Έρχεται το καλοκαίρι και πρέπει να κάνουμε κι εμείς τώρα τα αδύνατα δυνατά, ούτως ώστε να συντηρήσουμε αυτά που έχουμε και να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι προθεσμίες, έτσι ώστε να ξεκινήσει ο διαγωνισμός και κατ’ επέκταση όλη αυτή η διαδικασία για να μπορέσουμε να πάρουμε τα νέα ασθενοφόρα”, ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

”Εκτός από αυτό γνωρίζουμε ότι τρέχει ακόμα ένα πρόγραμμα για την ενέργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων, το ψάχνουμε και αυτό, είμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, για να μπορέσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις που βρισκόμαστε στην ”Παιδόπολη”, μέσω προγράμματος του Ε.Σ.Π.Α. Είναι χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να απορροφηθούν από τη στιγμή που δίνονται για κάποιο λόγο και εμείς κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση”, σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

nownews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου