Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Εκπαίδευση στο ΕΚΑΒ Καστοριάς

 

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη φάση εκπαίδευσης του προσωπικού του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ Τομέα Καστοριάς από τους θεραπευτές του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού – Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς.

Ύστερα από πρωτοβουλία και πρόσκληση του Υπευθύνου του Τομέα ΕΚΑΒ Καστοριάς κου Σπυρίδωνα Λαζούρα, μέλη του προσωπικού του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού – Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς επισκέφτηκαν το κτήριο όπου στεγάζεται το ΕΚΑΒ του Τομέα Καστοριάς στις 15/03/2024 με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του προσωπικού του ΕΚΑΒ Καστοριάς.

Πιο συγκεκριμένα, οι διασώστες ενημερώθηκαν αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των ατόμων που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, τον ρόλο του Κέντρου Ημέρας, τους κατάλληλους τρόπους προσέγγισης και επικοινωνίας ατόμων με αυτισμό, ενώ επιλύθηκαν απορίες που προέκυψαν από πλευράς των διασωστών, σχετικά με τα ανωτέρω.

Η Διεπιστημονική Ομάδα του Κέντρου Ημέρας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες προς τον υπεύθυνο κο Λαζούρα και το Προσωπικό του ΕΚΑΒ για την άψογη συνεργασία, τη φιλοξενία, καθώς και για τη διάθεσή τους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος με απώτερο σκοπό την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών προς ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και προσβλέπει στη συνέχεια των εκπαιδεύσεων για όσο χρόνο απαιτηθεί προκειμένου το σύνολο των διασωστών του ΕΚΑΒ να λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας
Ατόμων με Αυτισμό – Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς
Αριστοτέλους Αναστάσιος

svouranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου