Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μειωμένα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη

 

Στα “κάγκελα” είναι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι το άμεσο άνοιγα της πλατφόρμας του επικουρικό προσωπικού για 30- 50 διασώστες, η μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού που ήδη εργάζεται αλλά και η άμεση μετακίνηση 21 διασωστών που βρίσκονται ανά την Ελλάδα και έχουν σαν έδρα εργασίας τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο έχουν “παγώσει” οι μετακινήσεις.

“Η διαμαρτυρία μας γίνεται καθαρά για την έλλειψη προσωπικού όπου τα τελευταία πέντε χρόνια τα ασθενοφόρα από 25 στη Θεσσαλονίκη έχουν μειωθεί στα 20 με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις και στην παραλαβή των ασθενών και στην παράδοση στα νοσοκομεία”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Κοσμάς Τερζίδης.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, έφτασαν έξω από το ΥΜΑΘ με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με αναμμένους φόρους και σειρήνες.

Ειδικό σχέδιο δράσης για το καλοκαίρι στη Χαλκιδική

Από τον περασμένο Οκτώβριο έχει ήδη κατατεθεί ειδικό σχέδιο για τους θερινούς μήνες και την αντιμετώπιση των περιστατικών στη Χαλκιδική. Το σχέδιο προβλέπει την κάλυψη και για τις περιοχές της Ολυμπιάδας και του Σταυρού.

Σύμφωνα με τον κ. Τερζίδη, βάσει σχεδίου προβλέπεται η προσθήκη 12 ασθενοφόρων και των πληρωμάτων τους με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φτάσει τα 20 στην περιοχή. “Για εμάς είναι στοίχημα η Χαλκιδική και θα τα καταφέρουμε”, τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόδρομος Δεβελόγλου, μέλος του Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε καλό το σχέδιο που κατατέθηκε, “αλλά κάπου πιστεύουμε ότι κοροϊδευόμαστε. Δεν βλέπουμε να υλοποιείται το σχέδιο. Για ό,τι ακολουθήσει το καλοκαίρι στη Χαλκιδική δεν θα έχουν ευθύνη οι εργαζόμενοι”, τόνισε.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο ΥΜΑΘ.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου