Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Μοτοσυκλέτα Ταχείας Ανταπόκρισης και στο ΕΚΑΒ Χανίων

 

Στο περιθώριο της άσκησης σεισμού Μίνωας 2024 στα Χανιά και στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής για υποτιθέμενο απεγκλωβισμό τραυματιών από κτίριο στο πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου, εντύπωση προκάλεσε η εμφάνιση δύο μοτοσικλετών ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ.

Και αυτό γιατί αντίστοιχη μοτοσικλέτα που είχε διατεθεί παλαιότερα στο ΕΚΑΒ Χανίων, τον Αύγουστο του 2019 απομακρύνθηκε μαζί με μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο η οποία όμως επανήλθε πριν από έναν χρόνο περίπου.

Έτσι οι δύο μοτοσικλέτες που εμφανίστηκαν για την άσκηση στα Χανιά, ήταν η μία από το Ηράκλειο και η άλλη από τον τομέα διαχείρισης κρίσεων του ΕΚΑΒ.

Όμως σε συνομιλία με στελέχη του ΕΚΑΒ από την Αθήνα που παρίσταντο στην άσκηση, έγινε γνωστό ότι η μοτοσικλέτα πρόκειται να επανέλθει στα Χανιά στο επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να καλύψει και τα συχνά έκτακτα περιστατικά στις παραλίες.

Remaining Time 
0:00
 

Η μοτοσικλέτα ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ με τον εκπαιδευμένο οδηγό – διασώστη και τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να φτάσει γρήγορα σε κρίσιμα συμβάντα, ώστε να παρέχει άμεσα υποστήριξη στον ασθενή, να παρέχει βοήθεια στα ασθενοφόρα, ή ακόμη και να αποσαφηνίσει, φτάνοντας σε ένα συμβάν, εάν τελικά χρειάζεται όντως η συμβολή ασθενοφόρου.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει:

  •  Διαγνωστικό monitor 12 απαγωγών.
  •  Παλμικό οξύμετρο, πιεσόμετρο, στηθοσκόπιο, σακχαρόμετρο, φορητή αναρρόφηση.
  •  Πλήρες κιτ αεραγωγού, με ασκό ενηλίκων, παίδων, με στοματοφαρυγγικούς αεραγωγούς και λαρυγγικές μάσκες όλων των μεγεθών.
  •  Κιτ τραύματος, εγκαυμάτων, τοκετού.
  •  Σετ φλεβοκέντησης με τους αντίστοιχους ορούς.
  •  Αερονάρθηκες, αυχενικά κολάρα.
  • Φιάλη Ο2, με μάσκες χορήγησης.

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου