Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Τον δικό της δρόμο κινητοποιήσεων τραβάει η ΑΔΕΔΥ

 

Με διακριτό πρόγραμμα κινητοποιήσεων θα προχωρήσει η ΑΔΕΔΥ το επόμενο δίμηνο. Σε χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού της Συμβουλίου αποφασίστηκε να μη συμμετάσχει το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο του δημόσιου τομέα στην απεργία της 17ης Απριλίου, προοπτική που, σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, υπονομεύτηκε εξαρχής από τη ΓΣΕΕ, με την απουσία της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης του ιδιωτικού τομέα από την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου και την απαξιωτική στάση της απέναντι στην ΑΔΕΔΥ: δεν έδωσε έστω μία απάντηση στην επιστολή που έστειλε η δεύτερη από τον Ιανουάριο για κοινή δράση.

Συνδικαλιστικές πηγές της ΑΔΕΔΥ αναφέρουν στην «Εφ.Συν.» ότι έγιναν προσπάθειες για αγωνιστική συμπόρευση, αλλά όχι μόνο δεν εμφανίστηκε έδαφος συνεννόησης, αντιθέτως «ο πολιτικός σχεδιασμός της ηγεσίας της ΓΣΕΕ αποτέλεσε μια προσπάθεια διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος». Επισημαίνουν δε ότι η ΓΣΕΕ δεν έχει εντάξει στις διεκδικήσεις της κανένα από τα αιτήματα του Δημοσίου, κάτι που αποδίδουν σε «πολιτική επιλογή» της ηγεσίας της.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε ένα δικό της πλάνο δράσεων που έχει ως εξής:

● Στήριξη στον αγώνα των εκπαιδευτικών και στην απεργία-αποχή που έχουν επαναπροκηρύξει απέναντι στην αξιολόγηση.

● Συγκέντρωση την Παρασκευή (5 Απριλίου) στο ΕΚΠΑ σε στήριξη του απολυμένου συνδικαλιστή Δ. Αντωνίου, τη μοναδική περίπτωση μέλους δευτεροβάθμιου οργάνου του Δημοσίου που διώκεται για συνδικαλιστική δράση, υπογραμμίζουν συνδικαλιστικές πηγές.

● Απεργία την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς (1η Μαΐου, αντί σε επόμενη ημερομηνία μετά το Πάσχα).

● Στήριξη των κινητοποιήσεων της 16ης Μαΐου των ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ κατά των απογευματινών/ιδιωτικών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία (ζήτημα που θα βάλει υψηλά στην ατζέντα της η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζοντας και κάθε άλλη δράση πρωτοβάθμιων συλλόγων στα νοσοκομεία της Αθήνας).

● Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου για το πρόβλημα της ακρίβειας, με διεκδίκηση αυξήσεων μισθών.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου