Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Το ασθενοφόρο …άργησε 11 ώρες – Χειρουργημένη πήρε εξιτήριο στις 13:00, αλλά μεταφέρθηκε τα μεσάνυχτα!

Στην Ελλάδα που ζούμε, πορευόμαστε με το ‘ο Θεός βοηθός’», τονίζει η Πατρινή έμπορος κα Κατερίνα Τσεκούρα, με αφορμή την απίστευτη εμπειρία – περιπέτεια και ταλαιπωρία που βίωσε όταν χρειάστηκε ασθενοφόρο για την ασθενή μητέρα της, προκειμένου να μεταφερθεί από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν, στο σπίτι της, έχοντας πάρει το εξιτήριο.

Όπως εξηγεί η κα Τσεκούρα, αυτό συνέβη την περασμένη Δευτέρα και διευκρινίζει ότι ήταν απαραίτητο και καθαρά για αντικειμενικούς λόγους, αφού η ηλικιωμένη είχε υποβληθεί σε διπλή χειρουργική επέμβαση, να γίνει με ασθενοφόρο η μεταφορά από το νοσηλευτικό ίδρυμα στην κατοικία , συνεπώς απαιτείτο αυτό να γίνει με το ειδικό όχημα και όχι με ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο ή όποιο άλλο μεταφορικό μέσο.

«Το εξιτήριο βγήκε κατά τη μία το μεσημέρι, αλλάξανε δύο βάρδιες και το ασθενοφόρο δεν είχε φανεί. Χρειάστηκε να πάρουμε πολλά τηλέφωνα, να αναζητήσουμε κάποιο μέσο για να μπορέσουμε να την μεταφέρουμε στο σπίτι, αλλά μάταια». «Τελικά η μητέρα μου μεταφέρθηκε στις 12 τη νύχτα!», λέει με απορία αλλά  και οργή η κα Τσεκούρα. Προσθέτοντας: «Σε μία κατάσταση, όπως καταλαβαίνετε, απελπιστική για όλους μας αλλά κυρίως για την ίδια». Κατήγγειλε επίσης ότι αν και το ασθενοφόρο είχε κληθεί αρμοδίως, δηλαδή μέσα από τις υπηρεσίες του δημόσιου νοσοκομείου, εν τούτοις και η ίδια προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με κάποιον υπεύθυνο ο οποίος όχι απλώς μίλησε σε έντονο ύφος και αυστηρά, ωσάν να ενοχλείτο από τις τηλεφωνικές εκκλήσεις της, αλλά απευθύνθηκε με το γνωστό ύφος «καρδιναλίων»!

Η ίδια φρόντισε να διευκρινίσει ότι το πλήρωμα του ασθενοφόρου, αντιθέτως, «αυτοί δηλαδή που μοχθούν και έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς και τους τραυματίες, συμπεριφέρθηκαν με τρόπο άψογο και με συμπάθεια και κατανόηση». «Αλλά το καταγγέλλω από θυμό και αγανάκτηση, διότι είναι να απορείς γιατί στη χώρα μας υπάρχουν αυτά τα προβλήματα», αναφέρει η ίδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο ένας τέτοιος ασθενής δεν μεταφέρεται ενώ έχει πάρει εξιτήριο, κρατά και το κρεβάτι! Ή κάθεται σε… καρέκλα και περιμένει…

politeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου